Dachser: tien jaar in Waddinxveen

01-03-17

De vestiging van Dachser in Waddinxveen viert haar 10-jarig bestaan. De logistieke dienstverlener opende daar op 1 maart 2007 zijn tweede vestiging in Nederland.

Dachser Nederland is sinds 1975 in het Gelderse Zevenaar gevestigd. Met ruim 26.000 medewerkers en 428 locaties wereldwijd behoort Dachser SE tot de leidende logistieke dienstverleners in Europa. Het bedrijf is in 1930 opgericht in het Zuid-Duitse Kempten en is anno 2017 nog altijd een familiebedrijf.

Door de continue toename van logistieke activiteiten verhuisde het bedrijf binnen Zevenaar diverse malen naar een groter pand. Eind 2006 werd het pand op industrieterrein Hengelder ook weer te klein. Uitbreiding was op die locatie niet meer mogelijk; dus werd een tweede vestiging geopend in het westen van het land: in Waddinxveen. Dachser heeft inmiddels ook vestigingen in Rotterdam, Schiphol en Maastricht.

Centraal in de Randstad

Het was aan Aat van der Meer, de huidige managing director van Dachser in de Benelux, om in het westen voet aan de grond te krijgen. Samen met een aantal collega´s met wie hij jarenlang had samengewerkt bij zijn vorige werkgever – onder wie Edwin Vermeulen en John van den Berg – maakte hij de overstap om een nieuw Dachser-kantoor op te bouwen in het westen van het land. En Waddinxveen bleek een perfecte locatie: centraal in de Randstad, dicht bij de Rotterdamse haven en met goede verbindingen naar de grote steden. Met de realisatie van deze locatie kwam er in Zevenaar weer ruimte voor verdere groei.

De vestiging in Waddinxveen startte op 1 maart 2007 met zestien medewerkers en 3.000 vierkante meter loodsruimte. De keuze voor Waddinxveen bleek goed uit te vallen. Na flinke uitbreidingen in 2010 en  2013 beschikt de vestiging nu over meer dan 25.000 vierkante meter voor crossdocking en warehousing en is het personeelsbestand gegroeid naar 170 medewerkers.

Dachser-DNA

Doel van de uitbreidingen was enerzijds om meer ruimte te creëren voor de sterke groei en anderzijds ook om de synergie tussen de warehousing- en distributienetwerkactiviteiten te versterken. Volgens Edwin Vermeulen, general manager van Dachser Waddinxveen, heeft de logistieke dienstverlener de aanhoudende groei voornamelijk te danken aan de toegewijde werknemers. ‘Dachser wordt gekenmerkt door de sterke band tussen de werknemers, net als in een familie. We noemen dit het Dachser-DNA.’

‘Daarbij zijn wij één van de weinige logistieke dienstverleners die nog echt investeren in een persoonlijke relatie met klanten. Daar hechten wij enorm veel waarde aan.’ De slogan waarmee Dachser in 1975 het levenslicht zag, is nog altijd actueel, aldus Vermeulen: ‘Samen zijn wij Dachser.’

Totaaloplossing

De toekomst van Dachser ziet er volgens Aat van der Meer veelbelovend uit. ‘De laatste jaren zijn we ons steeds meer gaan focussen op een optimalisering van de samenwerking tussen lucht-, zee- en landtransport. Er is steeds meer vraag naar een totaaloplossing, naar één partner voor alle logistieke processen. Door de verschillende divisies krachtig te bundelen, kunnen wij onze klanten wereldwijde logistieke oplossingen bieden, dit noemen we “Dachser Interlocking”. De klant heeft bij ons hierdoor te maken met slechts één contactpersoon die het gehele logistieke proces bewaakt.’

Volgende uitbreiding op komst

Door de toenemende groei, mede op de gebieden van warehousing en contractlogistiek, wordt er in Waddinxveen al weer serieus nagedacht over verdere uitbreiding. Innovatie, digitalisering en het investeren in banen en mensen zijn daarbij belangrijke pijlers.

 

Dachser Interlocking: lucht-, zee- en landtransport gebundeld.
FOTOGRAFIE: DACHSER

 

Meer nieuws