‘Dankzij Medinova Kliniek weer snel het veld op’

16-12-16

Excelsior Maassluis-voetballer Daan Blij kreeg in Medinova Kliniek Zestienhoven een nieuwe voorste kruisband. Hij kan zich gaan opmaken voor een frisse start op de groene mat.

'Ik kon nog een beetje lopen nadat ik tijdens een partijtje voetballen in de zomerstop een venijnige trap op mijn knie had gekregen. Daarom dacht ik niet meteen het ergste. Toen vier weken later alsnog een MRI-scan werd gemaakt, was het echter duidelijk: de voorste kruisband was afgescheurd.

Tja, dat betekende tijdelijk einde oefening voor mijn voetballen, want ik besefte meteen dat ik hierdoor zeker negen maanden uit de roulatie zou zijn. Dat is even slikken als je net begint bij een andere club en je eigenlijk al vanaf  je vijfde jaar niets liever doet dan voetballen.

Medinova Kliniek Zestienhoven is goed bekend bij de spelers van Excelsior Maassluis. Meerdere voetballers hebben er al een operatie ondergaan. Het was daarom logisch dat ook ik hier naartoe zou gaan met mijn geblesseerde knie. De sfeer in de kliniek is zeer vriendelijk, de artsen zijn open, ik voelde me er al snel op mijn gemak. Mijn arts, orthopedisch chirurg Manfred Vischjager, legde heel duidelijk uit wat hij zou gaan doen. Om een nieuwe voorste kruisband te maken, heeft hij een stuk van mijn hamstring gebruikt.

De operatie is prima verlopen. De begeleiding is ook heel goed. Door negen maanden intensief te trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut, hoop ik weer snel het veld op te kunnen om alsnog een goede indruk te kunnen maken op de club die mij in 2015 heeft ingelijfd. Ik mis het voetballen heel erg. Eerst helemaal fit worden en daarna ga ik zien wat de bal mij brengt. Als het nieuwe seizoen van start gaat, hoop ik er weer helemaal bij te zijn.’

 

TEKST EN FOTOGRAFIE: MEDINOVA

Meer nieuws