DEAL! kan door met economische promotie Drechtsteden  

26-08-16

De Drechtsteden hebben DEAL! Drecht Cities opdracht gegeven ook in de komende jaren hun gezamenlijke economische promotie en acquisitie te verzorgen. De organisatie moet ervoor zorgen dat meer bedrijven voor de regio kiezen. Daarbij ligt de focus op de maritieme en logistieke sector.  De ondertekening door DEAL! en de verantwoordelijk wethouders vond donderdag 25 augustus plaats.

Coördinerend wethouder Richard Korteland spreekt van een belangrijke stap voor de regio: ‘De gemeenten geven hiermee aan toegevoegde waarde te zien in een gezamenlijke aanpak van de acquisitie. Met deze samenwerking zorgen we ervoor dat we de krachten bundelen en uiteindelijk ook erin slagen meer bedrijven binnen te halen. Met als uiteindelijk doel meer banen.’

Internationale promotiecampagne

De samenwerking heeft een looptijd tot 1 januari 2020.  DEAL!-Directeur Martin Bloem is daar blij mee:  ‘We hebben een duidelijke opdracht, die met name is gericht op het aantrekken van bedrijven van buiten de regio. Om dat te bereiken starten we binnenkort een internationale promotiecampagne welke ook ondersteund wordt door de bedrijven. Het is voor ons en onze partners, waaronder Regionale Ontwikkelingsmaatschappij Drechtsteden, bijzonder belangrijk dat we zekerheid hebben over de toekomst. Investeren is nu eenmaal geen korte termijn business.’

“Samen stad aan het water”

Binnen de Drechtsteden werken Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht samen. Hardinxveld-Giessendam zal binnenkort ook deel uitmaken van de Drechtsteden, die zich profileren onder de slogan “Samen stad aan het water”.

DEAL! Drecht Cities Promotion & Investments Agency is een initiatief van de zes Drechtsteden en de Regionale Ontwikkelingsmaatschappij Drechtsteden (ROM-D). De doelstelling is om nieuwe impulsen te geven aan de economie in de Drechtsteden en de werkgelegenheid te stimuleren.

 

De ondertekening gebeurde in Dordrecht. Vlnr: DEAL!-directeur Martin Bloem en de wethouders Mos (Dordrecht), Verheij (Alblasserdam), Tanis (Sliedrecht), Flach (Hendrik-Ido-Ambacht) en Korteland (Papendrecht).

 

Meer nieuws