Deelnemersrecord voor jubilerende Harbour Run

06-10-17

Liefst 6500 deelnemers staan komende zondag (8 oktober) aan de start van de jubileumeditie van de Harbour Run. En dat is een record voor het oer-Rotterdamse evenement. Ondanks de concurrentie van allerlei andere evenementen groeit de obstacle run dwars door de Rotterdamse haven ieder jaar weer.

De duizenden deelnemers worden zondag vanaf 11.00 uur weggeschoten door voormalig Rotterdams topatlete Nelli Cooman en havenman van het jaar Erik de Neef. Tijdens de Rotterdamse obstacle run trotseren de deelnemers een parcours van 10 kilometer met onderweg 33 obstakels. 

De Harbour Run gaat dwars over haventerreinen, over de kades, langs de schepen, kranen, containers en door een aantal havenloodsen van de Rotterdamse haven. Normaal zijn deze terreinen afgesloten voor publiek, maar worden speciaal voor de Harbour Run lopers opengesteld. Zowel individuen, groepen als bedrijven kunnen deelnemen aan het Rotterdamse evenement. In de afgelopen jaren is het evenement uitgegroeid tot een obstacle run waar duizenden deelnemers uit het hele land aan deelnemen.

De Harbour Run kenmerkt zich ook door een enorme groep deelnemende businessteams. Dit jaar doen er meer dan 220 bedrijventeams mee aan de obstacle run dwars door de Rotterdamse haven. Deze bedrijven zijn samen goed voor meer dan de helft van het deelnemersveld. ‘Dit jaar kunnen we nog meer mensen, op een sportieve manier, kennis laten maken met de Rotterdamse haven. Daarmee zorgen we voor een krachtige verbinding tussen de stad en de haven,’ aldus Imre van Leeuwen van het organiserende sportmarketingbureau SportVibes. 

Meer nieuws