Dennie van Leeuwen (VLS Groep): ‘Dit keurmerk is zeker geen eindpunt’

14-09-18

De VLS Groep heeft naast de bestaande ISO keurmerken 9001 (kwaliteit), 14001 (milieu), 18001 (OHSAS) en VCA ook trede 2 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dat betekent een onafhankelijke erkenning voor de inspanningen, om binnen de organisatie mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen en dit richting opdrachtnemers te stimuleren.

‘De PSO-certificering is een bewijs dat VLS sociaal maatschappelijk ondernemen structureel heeft ingebed in haar bedrijfsvoering en een logisch gevolg blijkt van de MVO-filosofie die al jarenlang onderdeel is van onze bedrijfscultuur’, aldus algemeen directeur Dennie van Leeuwen.

Hij vervolgt: ‘VLS zit momenteel in trede 2 van de PSO Ladder. De PSO is het verschil tussen sociaal doen en sociaal zijn. Dit keurmerk is een mooie erkenning voor al onze collega’s die zich daar hard voor maken en dat blijven doen. Want dit keurmerk is zeker geen eindpunt.’

VLS maakt met deze certificering van PSO de mate van sociaal ondernemen objectief meetbaar en zichtbaar. De PSO is dé landelijke norm voor sociaal ondernemen. Er zijn vier prestatieniveaus: de aspirantstatus, trede 1, trede 2 en trede 3 (meer informatie: www.pso-nederland.nl).

VLS Groep
De VLS Groep is met haar 40-jarig bestaan regionaal georiënteerd met een landelijke dekking. VLS Schoonmaak heeft zich gespecialiseerd in regulier schoonmaakonderhoud voor kantoren, zorginstellingen en overige instanties. VLS Multiservice richt zich voornamelijk op de specialistische reiniging van onder andere trappenhuizen en kantoorpanden, maar ook op de levering van specialisten voor de reiniging van bijvoorbeeld voetbalstadions en evenementenhallen. VLS Food Cleaning is actief in het reinigen en desinfecteren in de voedingsmiddelenindustrie.

Meer nieuws