Diergaarde Blijdorp is duurzame dierentuin

01-04-16

Op 31 maart ontving directeur Marc Damen van Diergaarde Blijdorp het Green Key keurmerk uit handen van Erik van Dijk, de directeur van Green Key Nederland. De Green Key is een internationaal keurmerk voor bedrijven in de sector vrijetijdsbesteding, die er alles aan doen om het milieu te sparen. Blijdorp is beloond met de hoogste waardering: Goud.

Blijdorp heeft onder meer zonnepanelen op het dak van het Oceanium en het Savannehuis voor de giraffen is duurzaam gebouwd. Bij de bouw of renovatie van dierverblijven wordt goed gekeken naar isolatie, duurzame materialen en slimme techniek om energie te besparen.

Minder zichtbaar zijn de (energie)besparende maatregelen op het gebied van water, verlichting en verwarming die Blijdorp de afgelopen jaren achter de schermen heeft doorgevoerd. Zo is een flink aantal kranen en lampen vervangen, zijn er tussenmeters geplaatst en is de hele dierentuin doorgelicht om een duurzame bedrijfsvoering mogelijk te maken.

De Diergaarde zal zich in de komende jaren blijven inspannen om haar milieubelasting verder omlaag te krijgen. Het Green Key-certificaat helpt daarbij, aldus Marc Damen, omdat de normering elke drie jaar wordt aangescherpt.

 

Meer nieuws