Diner Erasmus MC Thorax Foundation levert ruim 235.000 euro op

25-04-19

De achtste editie van het diner van de Erasmus MC Thorax Foundation heeft ruim 235.000 euro opgeleverd. De gehele opbrengst gaat naar het project Adembenemend: elektronische neus.

In dit project werken cardiologen en longartsen nauw samen aan een onderzoek met een bijzonder apparaat: de E-nose. Dit apparaat kan ziektes ruiken in de uitgeademde lucht van patiënten. Artsen hopen met behulp van de E-nose snellere en betere diagnoses te stellen.

Liefst 150 gasten konden dankzij hoofdsponsor BMS Capital worden uitgenodigd voor het diner in Fenix House in Rotterdam. Anna Gimbrère presenteerde de avond en tijdens het diner werden negentien veilingstukken aangeboden die onder leiding van veilingmeester Laurien Hessels onder de hamer werden gebracht. 

Gasten konden bieden op onder meer diverse kunststukken, evenementen en een lunch met minister van VWS Hugo de Jonge. Tussendoor werden de gasten verrast met een optreden van zangeres Karsu. 

Erasmus MC Thorax Foundation

Het Erasmus MC Thoraxcentrum is een Centre of Excellence voor Cardiologie, Longgeneeskunde en Cardiothoracale Chirurgie dat, zowel qua patiëntenzorg als topklinisch onderzoek en onderwijs, al 40 jaar tot de onbetwiste wereldtop behoort. Op jaarbasis wordt hier aan 25.000 patiënten hoog complexe zorg verleend, waaronder circa 1200 openhartoperaties en 20 harttransplantaties. Baanbrekende behandelmethoden en –technieken zijn hier ontwikkeld of geïntroduceerd, zoals de eerste harttransplantatie, de eerste hartklep via de lies, de oplosbare stents, de stents die medicijnen afgeven en de 4D-scan van het hart.

Door teruglopende overheidsbudgetten en strikte regelgeving voor financiering door de farmaceutische industrie is private ondersteuning noodzakelijk. In 2012 is Erasmus MC Thorax Foundation in het leven geroepen. Via deze stichting worden fondsen geworven die 100% ten goede komen aan onderzoek.

Kijk hieronder naar de video: Stroop je mouwen op voor de Erasmus MC Thorax Foundation!

Meer nieuws