Dineren in het depot van het museum

23-10-14

Museum Boijmans Van Beuningen is dit jaar van start van gegaan met een nieuw bedrijvennetwerk: Boijmans Business Club. Het oprichtingsdiner vond afgelopen voorjaar plaats in de ondergrondse depots waar de kunstschatten van het museum zorgvuldig worden bewaard. ‘Een heel inspirerende ervaring die de hechte band met het museum verder heeft versterkt’, vindt Pieter Witteveen, founder en managing partner van OC&C Strategy Consultants Benelux.

Jan Loorbach, voorzitter van de raad van toezicht van het museum, is blij met het nieuwe initiatief. ‘Museum Boijmans Van Beuningen wordt al 165 jaar gesteund door ondernemers, denk maar aan havenbaronnen als D.G. Van Beuningen en Willem van der Vorm. Ondernemen zit in het DNA van het museum, dus is het logisch dat we ook vandaag de dag, met veel inzet, onze relaties met aansprekende ondernemingen onderhouden én uitbreiden. Dit zijn vaak Rotterdamse ondernemingen, maar zeker ook landelijke. De leden van de Boijmans Business Club delen met elkaar de liefde voor de kunst, het museum en Rotterdam. Het museum is anno 2014 nog steeds een plek waar ondernemers elkaar in een bijzondere ambiance ontmoeten en zich laten inspireren door de beste kunst uit zes eeuwen.’
 
Op dit moment telt de jonge club tien leden. De founders zijn onder andere IMCD, Brunel en Pro-Delta. Leden van de Boijmans Business Club betalen jaarlijks 12.500 euro en verbinden zich voor een periode van drie jaar. Hiervoor ontvangen zij unieke privileges zoals 24 uur per dag toegang tot het museum en het voorrecht mee te gaan op de exclusieve kunstreis, komend jaar, naar Mexico. Naast de Boijmans Business Club wordt het museum al vele jaren trouw gesteund door 35 Boijmans Corporate Members. Tezamen maken de leden van de Boijmans Business Club en de Corporate Members een garantiefonds mogelijk voor grote tentoonstellingen die bijdragen aan de dynamiek van het museum en de stad Rotterdam. 
 
Bijzonder en eigenwijs
Piet van der Slikke, directeur van de IMCD Group, vindt dat de Boijmans Business Club net als het museum een bijzonder en eigenwijs karakter heeft. ‘Dat zie je terug in de mogelijkheden die de businessclub biedt en de evenementen die worden georganiseerd. Zoals de Boijmans Business Dagen waarop alle medewerkers een dag gratis toegang krijgen tot het museum en alle tentoonstellingen. Dit zorgt ervoor dat dit unieke lidmaatschap niet alleen voor de directie interessant is, maar ook voor de medewerkers. In een tijd dat sponsorbudgetten steeds kleiner worden en bedrijven zich moeten verantwoorden, is juist zo’n mooie vorm van bedrijvensteun een goede mogelijkheid om toch te kunnen blijven bijdragen aan de maatschappij en aan zo’n bijzonder museum.’
 
 
neem Voor meer informatie over Boijmans Business Club of Boijmans Corporate Members contact op met relatiemanager corporate Anna Kesler via kesler@boijmans.nl of 010- 4419684.

Meer nieuws