Dobberend Bos wordt onthuld op Boomfeestdag

24-02-16

Op 16 maart is het Nationale Boomfeestdag. Die dag wordt in de Rotterdamse Rijnhaven ook het Dobberend Bos onthuld: twintig bomen in drijvende boeien.

Het Dobberend Bos is een project van de Rotterdamse kunstproducent Mothership. Het is geïnspireerd op een idee van kunstenaar Jorge Bakker (Colombia, 1973). De in Nederland wonende en werkend Onderwerper, zoals hij zichzelf noemt, staat vooral bekend om zijn sculpturen en installaties met een architectonische inslag, die onzichtbare eigenschappen van elementen als water en wind zichtbaar maken.

Het kunstwerk past binnen de groene ontwikkeling van de Rijnhaven. Het Dobberend Bos moet een attractie worden voor Rotterdammers en toeristen. Vanaf de kade achter het Nieuwe Luxor theater zijn de bomen goed te bekijken.

Afgedankte zeeboeien

Voor het project worden afgedankte zeeboeien van Rijkswaterstaat hergebruikt. Daarin worden de bomen geplaatst, hun wortels zorgvuldig afgeschermd van het brakke water dat funest is voor de Nederlandse iepen. Die kunnen alleen tegen zoet water. Waarschijnlijk is er niet voldoende regen; dus een paar keer per jaar worden de reservoirs bijgevuld met een waterboot.

 

 

Meer nieuws