Drie dagen lang genieten op Gastvrij Rotterdam

19-09-16

Vandaag (maandag 19 september) start Gastvrij Rotterdam. Tot en met woensdag 21 september presenteert de horeca zich in Ahoy. Dit jaar is de beurs groter dan ooit, met 350 exposanten en tien themapleinen. Drie dagen lang kunnen de verwachte 10.000 bezoekers genieten van een hoogstaand gastronomisch aanbod: demonstraties, masterclasses, workshops, lezingen en wedstrijden.

Het 100 jaar oude Schmidt Zeevis Rotterdam, dat sinds kort het predicaat ‘Koninklijk’ mag voeren is aanwezig met een pop-up visrestaurant. Gasten worden culinair verwend door chefkoks Mario Ridder, Erik van Loo, Rolph Hensens, Remco Kuijpers of Herman den Blijker. Let op: reserveren is noodzakelijk.

Nieuwe Rotterdamse Keuken

In het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen maakt de nieuwe Rotterdamse Keuken zijn debuut. Dit is een nieuwe generatie chefs uit Rotterdam die met hun restaurants voor een voedselrevolutie zorgen in de stad. In een gezamenlijke stand met de toepasselijke naam "Echt Rotterdams" presenteren Hotspot Hutspot, Heilige Rotterdamse Boontjes, Wild Vleesch, RotterZwam, Rotterdamse Munt en drie ondernemers uit de Fenix Food Factory zich.

Nieuw is ook het door Gastvrij Rotterdam en Verwiel & Wijngaard georganiseerde VIP-Sterrendiner. Op dinsdagavond 20 september gaat een select gezelschap horeca-ondernemers aan tafel bij achtereenvolgens de Rotterdamse sterrenrestaurants Parkheuvel (**), Wereldmuseum (*) en Joelia (*).

Voor horecaprofessinals

Net als vorig jaar komt de Hospitality Sales & Marketing Association International (HSMAI) naar Rotterdam Ahoy. Dit jaar zullen zij voor het eerst een zogeheten Educational organiseren voor leden en de bezoekers van Gastvrij Rotterdam. Ditmaal verzorgd door topspreker Jan van Setten die op dinsdagmiddag een sessie houdt over het fenomeen ‘klant’.

De horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is een coproductie van Rotterdam Ahoy en het Haagse organisatiebureau Match+. Gastvrij Rotterdam is gratis toegankelijk voor professionals uit de horecabranche (als ze in het bezit zijn van een uitnodigingskaart of uitnodigingscode). Zonder uitnodiging kost een toegangskaart 40 euro. De beurs is alleen toegankelijk voor personen boven de 18 jaar.

 

FOTOGRAFIE: CB IMAGES

Meer nieuws