Drie dagen spektakel op Kralingse Plas

02-04-15

De mond van burgemeester Aboutaleb viel open van verbazing, Rotterdam Topsport-directeur Hans den Oudendammer noemde het “een evenement van internationaal niveau” en het Rotterdamse bedrijfsleven was laaiend enthousiast. Logisch dus, dat er een tweede editie komt van Skûtsjesilen Holland. Op 27, 28 en 29 mei is de Kralingse Plas weer het decor voor sport- en netwerkevenement van topniveau.

Hoe mooi de loftuitingen van Aboutaleb, Den Oudendammer en de  Rotterdamse bedrijven ook waren, het mooiste compliment voor de eerste editie van Skûtsjesilen Holland kwam toch echt van een nuchtere Fries. Die verzuchtte: ‘Waarom organiseren wij het niet op deze manier in Friesland?’ Het was voor organisator stichting “De Wind in de Zeilen” – met Herman Vaanholt, Hendrik van der Wyck en Melanie Post van Ophem als stuwende krachten – een bevestiging dat niet alleen hun idee om het oer-Friese skûtsjesilen (in het Nederlands: schuitje zeilen) naar Rotterdam te halen goed was geweest, maar ook de uitvoering. De bezoekers genoten drie dagen lang van spectaculaire sport én gezelligheid. 

Daarom is de opzet van de tweede editie in grote lijnen hetzelfde. Opnieuw worden de skûtsjes geïmporteerd vanuit Friesland naar de Kralingse Plas, waar ze in spectaculaire wedstrijden zullen strijden om de Kralinger Cup. Het VIP-dorp bevindt zich net als vorig jaar op het water aan de Kralingse kant van de plas, tussen restaurant De Tuin van de Vier Windstreken en het Minang Kabau-huis. Vanaf de ponton hebben de zakelijke bezoekers vrij uitzicht op de Kralingse Plas, zodat ze met hun neus bovenop de actie zitten. Bedrijven met lef kunnen ervoor kiezen om met hun relaties mee te varen op een van de schepen en daar tijdens de race als bemanning te fungeren. ‘De mensen die dat vorig jaar deden, waren echt door het dolle na de races, zó’n indruk had het gemaakt. Die zeiden meteen: dit willen we volgend jaar weer meemaken’, zegt mede-organisator Hendrik van der Wyck. 

 

Spetterend entertainment

Het evenement wordt op woensdag 27 mei om 18.00 uur geopend. Op donderdag 28 en vrijdag 29 mei duurt het programma van 12.00 tot 23.00 uur. Niet alleen op het water, maar ook in het VIP-dorp beloven het drie spectaculaire dagen te worden. Iedere middag en avond staan bol van spetterend entertainment, waarbij dj’s en artiesten als Berget Lewis, Jamento en Lange Frans voor de muzikale omlijsting zullen zorgen. Ook op culinair gebied is voor absolute topkwaliteit gekozen: Van der Linde verzorgt de catering en topkoks Mario Ridder (ex-De Zwethheul, nu Joelia), Sieberen Meerema (Quartier du Port) en Herman den Blijker (Las Palmas) zullen een aantal gerechten live bereiden. Mede-organisator Herman Vaanholt: ‘Rotterdam was klaar voor een extra happening op de zakelijke kalender; zo’n netwerkevenement in combinatie met water en zeilen bestond nog niet. Dat het Rotterdamse bedrijfsleven het evenement vanaf het eerste moment omarmde, was een fijne constatering. Nu is het aan ons om de bezoekers opnieuw te verrassen. Ik ben ervan overtuigd dat dat gaat lukken!’

'De relaties die vorig jaar mee mochten als bemanning, waren door het dolle heen'

 

FIB Matching Event

Skûtsjesilen Holland is een van de FIB Events waar Friends in Busines Matching Partners zich voor aan kunnen melden. Op donderdag 28 mei (16.00 – 23.00 uur) brengen we onze partners met elkaar in contact in het VIP-dorp op de Kralingse Plas. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u bestaande en nieuwe relaties ontmoeten, terwijl u geniet van de voorbij scherende skûtsjes. Dat mag u niet missen! Ga naar www.friendsinbusiness.nl/events en meld u aan voor dit spectaculaire event. 

Tekst: Bas Abresch
Fotografie: Jeffrey de Regt 


 

Partners

Skûtsjesilen Holland 2015 wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende partners: Rabobank, Audi Centrum Rotterdam, Mammoet, NNPC, Zegro, Konekta Services, Concordia De Keizer, The Manhattan Hotel, AM, Delta Horeca, Vlasman, Impress, Kraan Aannemers, IFA-JRB, De Mik Bedrijfshuisvesting, De Jonge Advocaten, Doornbos Equipment, Kooijman Lambert Notarissen, Moët & Chandon, Quartier du Port, Post & Co, Verweij Verzekeringen, Roll Group, SS Rotterdam, Dutch CAA Foundation, De Haj & Van der Wende Advocaten, Erasmus School of Economics, RST, Rook Groep, Friends in Business, Delta Lloyd, Hertog Jan, ING, Compair, Van der Linde Catering + Evenementen, De Klassieke Rederij, De Tuin van de Vier Windstreken en MIK Events. 

Als maatschappelijke partners zijn Dutch CAA Foundation, Stichting Plons en Hofplein Rotterdam aan het evenement verbonden.

Meer nieuws