Drie Rotterdamse instituten bij bladpresentatie

23-01-19

In drie kwartier passeerden drie Rotterdamse instituten de revue bij de bladpresentatie van de nieuwste editie van Friends in Business: Spido, Museum Boijmans van Beuningen en Sander de Kramer. Aan boord van de James Cook woonden ruim tachtig Friends en andere genodigden de feestelijke presentatie van het eerste nummer van 2019 bij.

Honderd jaar Spido
Gastheer Spido bestaat honderd jaar en dat gaat de rederij op meerdere manieren vieren. Directeur Leo Blok vertelde in een tweegesprek met Friends in Business-hoofdredacteur Jan Dirk Stouten dat er dit jaar onder meer een nieuw schip, een boek, een expositie in het Maritiem Museum en een openluchtconcert op de Maasvlakte gepland staan. 
Die variatie past bij het iconische Rotterdamse bedrijf, dat een eeuw geleden werd opgericht door havenondernemer Daniël George van Beuningen. Inmiddels is Spido uitgegroeid tot een veelzijdige rederij met meerder activiteiten. De havenrondvaarten zijn daarvan de bekendste, maar vormen slechts één onderdeel, maakte Leo Blok duidelijk. ‘We doen ook dagtochten, themacruises en business-to-business-evenementen.’

Spiegelei van Rotterdam
Vervolgens vroeg Jan Dirk Stouten directeur Sjarel Ex van Museum Boijmans van Beuningen naar voren. Die vertelde over de renovatie en uitbreiding van Rotterdams bekendste museum, die maar liefst zeven jaar gaat duren. Tot de heropening zal een deel van de collectie te zien zijn op acht andere plekken in de stad. Als over twee jaar het Depot opent, is daar straks de gehele collectie te zien. In het artikel in Friends in Business wordt het Depot door zijn vorm en spiegelende buitenkant het ‘Spiegelei van Rotterdam’ genoemd. 

Chief Ouwe Dibbes
Als uitsmijter was Sander de Kramer aan de beurt. Hij siert de cover van de voorjaarseditie van Friends in Business. Zijn verhaal wordt in het magazine verteld door ondernemers (én Friends) Leon Aertgeerts en Jacqueline Breeman. Zij reisden met de journalist/programmamaker mee naar Sierra Leone, waar hij zich met zijn Sunday Foundation inzet voor arme kinderen. In het magazine staat een verslag van die reis. Leo Aertgeerts en Jacqueline Breeman vertelden over de heldenstatus die Sander in het Afrikaanse land heeft opgebouwd: ‘Hij leek wel een kruising van Jezus en Sinterklaas.’ De Kramer is in Sierra Leone benoemd tot Chief Ouwe Dibbes, naar de joviale begroeting die hij veelvuldig gebruikt. Dat is ook de titel van zijn onlangs verschenen biografie. 

Meer nieuws