Early Bird verkoop Museumnacht010 gestart

12-01-16

De early bird ticketverkoop voor Museumnacht010 is op dinsdag 12 januari gestart. Vroege vogels krijgen daarmee maar liefst vijf euro korting op hun ticket (€ 12,50 i.p.v. € 17,50). Met dit ticket krijgen bezoekers toegang tot alle 31 Rotterdamse musea en culturele instellingen die hun deuren op 5 maart van 20:00 tot 01:00 uur openen.

Van Museumpark tot op Zuid en in het splinternieuwe Timmerhuis: tijdens Museumnacht010 kun je overal in Rotterdam terecht voor allerlei soorten kunst en cultuur. Vaak met speciale programma’s die je alleen tijdens deze nacht kunt beleven! Laat je bijvoorbeeld door Schorem knippen en scheren als een échte zeeman bij het Maritiem Museum, beproef je geluk bij Museum Rotterdam bij het Rad van Fortuin/Puin, of stap eens binnen bij een van de galeries om hun collecties te bekijken. Een inhoudelijk feestje met een lage drempel dus!

Tipje van de sluier

Het programma van deze Museumnacht010 is gerust breed te noemen, Van een avond met zes interactieve performances door kunstenaars uit Duitsland en Nederland in het Goethe-instituut tot een pittige (en ondeugende) sneak peek van The Performance Bar. Van een door Klaas Gubbels gesigneerd cadeautje voor de eerste 100 bezoekers bij Galerie Christian Ouwens tot live barista’s van Man met Bril in het Nederlands Fotomuseum. Ook bijzonder: ‘Het Natuurhistorisch By Night’ waarbij de collectie verstoken van daglicht opleeft en allerlei onverwachtse kanten laat zien in het halfduister.

Makkelijk te bereiken

Veel van de locaties zijn gemakkelijk te voet of per fiets te bereiken, maar natuurlijk kan er ook gebruik worden gemaakt van het speciale Museumnachtvervoer. Met historische trams of speciale bussen die een route langs alle deelnemers rijden, komen bezoekers op vertoon van hun passe-partout op de meest bijzondere plekken.

Meer informatie over de Museumnacht010 vindt u op: www.museumnacht010.nl

Meer nieuws