Eerste editie Masters of Rotterdam

16-01-17

Van 22 januari tot en met 19 februari vindt de primeur van Masters of Rotterdam plaats. In de WTC Art Gallery is een groepstentoonstelling te bezoeken met werk van de twintig beste hedendaagse Rotterdamse schilders.

De selectie bestaat uit schilderijen van gerenommeerde, bekende en veelbelovende Rotterdamse kunstenaars. De werken zijn van Inge Aanstoot, Mariëlle Buitendijk, Anuli Croon, Arie van Geest, Eva Krause, Ditty Ketting, Burgert Koonijnendijk, Peter Koole, Ralph van Meijgaard, Ton van Os, Olphaert den Otter, Ad Schouten, Simon Schrikker, Lisette Schumacher, John van ’t Slot, Inez Smit, Niels Smits van Burgst, Maurice Thomassen, Eveline Visser en Co Westerik.

Zij vertegenwoordigen een ruime diversiteit aan stijlen en technieken. De werken zijn geselecteerd door een adviescommissie met Hugo Bongers, Anton Hoeksema en Hans Walgenbach. Curator van de tentoonstelling is Martin Bijl, met assistentie van Solange Frankort.

De tentoonstelling is naast de reguliere openingstijden ook te bezichtigen tijdens de kunstbeurzen Art Rotterdam en RC Art Fair. Er is een extra randprogrammering met rondleidingen, lezingen en debatten en diverse optredens.

De officiële opening van Masters of Rotterdam is zondag 22 januari en wordt verricht door Sjarel Ex, directeur van Museum Boijmans Van Beuningen.

 

 

Meer nieuws