Eerste paal voor internationaal klimaatcentrum in Rijnhaven

11-09-18

In de Rotterdamse Rijnhaven is afgelopen maandag het startsein gegeven voor de bouw van het drijvende kantoor van het internationale klimaatadaptatiecentrum. Het toekomstige kantoor staat in directe verbinding met het open water van de Noordzee.

Hierdoor krijgt het kantoor te maken met getijdenverschil van anderhalve meter. Het klimaatadaptatiecentrum krijgt ook een vestiging in Groningen, dat komende maand wordt geopend. In 2017 heeft Nederland in nauwe samenwerking met de Verenigde Naties en internationale partners het internationale klimaatadaptatiecentrum gelanceerd.

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en wethouder Arno Bonte (duurzaamheid & Energietransitie) waren aanwezig bij het slaan van de eerste paal voor het drijvende kantoor. Zij deden dat samen met Patrick Verkooijen van het CEN Global Center on Adaptation.

Wethouder Bonte: 'Ik verheug me erg op de komst van het Global Center of Adaptation. De missie van GCA sluit naadloos aan bij de ambities van Rotterdam: werken aan een klimaatbestendige stad en deze kennis delen en opschalen, ook in internationale context.'

FOTO: Resilient Rotterdam

Meer nieuws