Eerste schop in de grond voor ombouw Hoekse Lijn

19-11-15

De Rotterdamse wethouder Pex Langenberg heeft op het bouwterrein bij het Parkweg-viaduct in Schiedam de eerste schop in de grond gezet voor de ombouw van de Hoekse Lijn tot een metroverbinding. Hij deed dat samen met zijn college wethouders Marcel Houtkamp van de gemeente Schiedam, Ruud van Harten van de gemeente Vlaardingen en Kees Pleijsier van de gemeente Maassluis.

De komst van de nieuwe lijn betekent een economische impuls voor de regio. Het aangrenzend gebied kan zich ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken en recreëren. De gemeenten Schiedam, Maassluis en Vlaardingen en Hoek van Holland worden nog beter bereikbaar; de nieuwe metrolijn biedt een goed alternatief voor de auto.

Twee nieuwe stations

De 23 kilometer lange Hoekse Lijn tussen Schiedam en Hoek van Holland wordt de komende jaren omgebouwd tot hoogwaardige metrolijn. De metrolijn krijgt twee nieuwe stations: Maassluis Steendijkpolder en het nieuwe station Hoek van Holland Strand. De zeven bestaande stations worden omgebouwd en geheel vernieuwd. De stations zullen goed toegankelijk zijn.

Het voorbereidende werk dat nu is gestart, moet april 2017 klaar zijn, zodat direct daarna de grote ombouw van de lijn kan plaatsvinden. In vijf maanden – van de april tot september 2017 – wordt de lijn in een keer omgebouwd tot metrolijn. De verlenging tot op het strand en het bijbehorende nieuwe station Hoek van Holland Strand zijn in 2018 klaar.

Meer nieuws