Erasmusspeld bij afscheid Huub Zegers

01-07-16

Huub Zegers, hét gezicht van Maison van den Boer in Rotterdam, heeft na 42 jaar afscheid genomen van de cateraar. Donderdag 30 juni stond hij nu eens een keer zélf in het centrum van de aandacht op een feestje. De afscheidsreceptie vond plaats in de thuisbasis van Maison van den Boer in de regio: het Hulstkampgebouw. Bij die gelegenheid ontving hij de Erasmusspeld van de gemeente.

‘Zijn inzet voor de stad overstijgt het niveau van toeleverancier’, gaf wethouder Adriaan Visser als onderbouwing van dat eerbetoon. Huub Zegers was in de eerste plaats een voortreffelijk culinair gastheer. Bovendien is hij een rasechte verbinder, netwerker en ware ambassadeur. Zijn connecties heeft hij altijd weten te verbinden aan het belang van Rotterdam, maakte Visser duidelijk. Grote evenementen werden mede door zijn inspanningen een voorbeeld van goed gastheerschap voor Rotterdam. Zo heeft hij zich tientallen jaren ingezet voor het CHIO.

Rotterdams gastheerschap

De gemeente Rotterdam kende Huub Zegers de Erasmusspeld toe voor zijn ‘langdurige, professionele en enthousiaste inzet om de stad een uitmuntend gastheer te laten zijn. Dit draagt bij aan de Rotterdamse samenleving.’

Sinds het begin van zijn carrière onderhield Zegers een goede relatie met De Doelen en gaf hij inhoud aan het partnership met de Doelen. Bij belangrijke evenementen voor de stad gaf hij op hoog niveau invulling aan het Rotterdamse gastheerschap. Daarnaast organiseerde de heer Zegers jarenlang grote diners, bijvoorbeeld voor het Rotterdams Philharmonisch Gala, het Gergiev Festival, het jaardiner van Deltalinqs en ontvangsten aan boord van De Nieuwe Maze, het directievaartuig van het Havenbedrijf. Zegers was vanaf het begin van de start van het Hulstkampgebouw als evenementenlocatie ook daar een enthousiast gastheer.

 

Meer nieuws