Erasmusspeld voor Eric Wehrmeijer

31-03-16

Eric Wehrmeijer ontving donderdagmiddag 31 maart de Erasmusspeld. Hij was als directeur en bestuurder jarenlang het boegbeeld van RTV Rijnmond. Daarnaast zette hij zich als vrijwilliger in voor diverse Rotterdamse organisaties. Peter van Veen, directeur Sport & Recreatie van de gemeente Rotterdam, reikte hem de Erasmusspeld uit tijdens de afscheidsreceptie van Wehrmeijer op het ss Rotterdam.

Wehrmeijer wist RTV Rijnmond door een zware tijden te loodsen en transformeerde de verlieslijdende lokale omroep naar een financieel gezonde organisatie. Hij was 12,5 jaar directeur en bestuurder en gaat nu met pensioen.

Binden

Ook voor de stad Rotterdam heeft Wehrmeijer veel betekend. Hij ging de samenwerking aan met allerlei organisaties in Rotterdam: van muziek tot sport en van recreatie tot theater, hij wist partijen aan zich te binden en er een vruchtbare relatie mee op te bouwen voor RTV Rijnmond.

Daarnaast was Wehrmeijer als vrijwillig actief in diverse bestuursfuncties. Onder andere bij ROOS, de stichting Regionale Omroep Overleg en Samenwerking. Ook was hij projectdirecteur van de Lokale Omroepen Nederland, waar hij de samenwerking binnen lokale media stimuleerde. Zijn bestuurslidmaatschap van het Platform Communicatie Rotterdam droeg bij aan de transformatie van dit platform tot een eigentijdse organisatie.

North Sea Around Town

Wehrmeijer is ook een van de mensen achter North Sea Around Town. Vanaf de pioniersfase was hij als bestuurder betrokken bij dit festival. Als oud-muzikant van Gruppo Sportivo kende hij de muzieksector door en door en met oog voor het belang van de artiesten wist hij North Sea Around Town te verankeren in de stad.

Meer nieuws