Eric Gudde ontvangt De Rotterdammert

07-11-17

Eric Gudde heeft tijdens zijn afscheid bij Feyenoord uit handen van wethouder Adriaan Visser De Rotterdammert ontvangen. De inmiddels voormalig algemeen directeur van de regerend landskampioen kreeg deze onderscheiding voor zijn verdiensten voor de club, de stad Rotterdam en de Rotterdammers.

Gudde startte zijn loopbaan bij de gemeente Rotterdam als inspecteur Vennootschapsbelasting. Later werd hij directeur Gemeentebelastingen en directeur Sport & Recreatie. In 2007 maakte hij de overstap naar Feyenoord en was als algemeen directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding over de organisatie. Ook was Gudde betrokken bij de eenwording van profs en amateurs en het ontwikkelen van een nieuw stadion.

Vorig seizoen werd Feyenoord voor het eerst sinds achttien jaar weer landskampioen. In de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Heracles Almelo, stelde de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst de titel veilig. 

Gudde treedt na zijn vertrek bij Feyenoord aan als directeur betaald voetbal bij de KNVB. Bij de Rotterdamse club wordt Gudde opgevolgd door Jan de Jong, die sinds 1993 werkzaam was bij de NOS, waarvan de laatste zeven jaar als directeur. 

Meer nieuws