EUR en HR gaan meer samenwerken op Campus Woudestein

07-06-16

Erasmus Universiteit Rotterdam en Hogeschool Rotterdam gaan meer samenwerken op Campus Woudestein. Ze onderzoeken de mogelijkheden voor een gezamenlijk nieuw sportgebouw en het gedeeld gebruik van faciliteiten, zoals studieplekken en studentenhuisvesting. Door de samenwerking willen de Erasmus Universiteit en Hogeschool Rotterdam elkaar versterken en zo efficiënt mogelijk werken.

Op Campus Woudestein werkt de Erasmus Universiteit aan ‘een levendige en duurzame studeer-, werk- en woonomgeving met internationale uitstraling’. Volgend jaar start de derde en laatste fase van de campusvernieuwing. De Hogeschool Rotterdam werkt op hetzelfde terrein aan de nieuwe Rotterdam Business School (RBS) voor de economische en bedrijfskundige opleidingen. Als RBS gereed is, herbergt Campus Woudestein in totaal ruim 30.000 studenten.

Erasmus Sport

De Erasmus Universiteit en Hogeschool Rotterdam gaan de komende tijd onderzoeken of ze op de campus nauwer kunnen samenwerken. Ze denken daarbij aan het gezamenlijk gebruik van faciliteiten als parkeervoorzieningen, studentenhuisvesting, tentamenruimtes, studieplekken, horeca- en retailvoorzieningen en de opnamestudio. Ook willen ze samenwerken bij het inzamelen en verwerken van afval.

Samen met Erasmus Sport wordt verder onderzocht of er een gezamenlijk nieuw sportgebouw gerealiseerd kan worden. Het huidige sportgebouw van de Erasmus Universiteit bereikt binnenkort het einde van zijn levensduur. Het bieden van volwaardige sportfaciliteiten op Campus Woudestein is een belangrijke aanvulling op het onderwijs.

FOTOGRAFIE: ERASMUS UNIVERSITEIT/MICHELLE MUUS

Meer nieuws