Ex-IFFR-directeur Wolfson krijgt Erasmusspeld

23-06-15

Rutger Wolfson is vanavond onderscheiden met de Erasmusspeld. De voormalig directeur van het International Film Festival Rotterdam ontving de onderscheiding tijdens zijn afscheidsreceptie in het Oude Luxor Theater uit handen van burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Rutger Wolfson was acht jaar lang directeur van het IFFR, een belangrijk internationaal platform voor het lanceren van nieuwe films die mogelijk niet direct een bioscoophit worden in het gewone filmcircuit. Wolfson wist tijdens zijn directeurschap de internationale positie van het festival te versterken. Hij deed dat door filmmakers op een vernieuwende manier te ondersteunen in een snel veranderende filmindustrie.

De gemeente Rotterdam reikt de Erasmusspeld uit aan Wolfson voor zijn "langdurige inzet voor het IFFR en daarmee voor de stad Rotterdam." Wolfson was eerder curator van Witte de With, het centrum voor internationale hedendaagse kunst. 'Ook op die manier is hij verbonden aan Rotterdam. Hij heeft laten zien dat iemand uit de wereld van beeldende kunst ook een sterk filmfestival kan neerzetten. Wolfson is als ‘mister filmfestival’ acht jaar lang gezichtsbepalend geweest voor het IFFR. Hij deed dat op een rustige, betrouwbare en aimabele wijze en wist daarmee collega’s, filmmakers, publiek en andere betrokkenen aan het festival te binden', zo meldt de gemeente in een persbericht. 

Meer nieuws