Excelsior breidt stadion uit

05-04-16

Excelsior vergroot zijn stadion. De club gaat in de zomerstop twee hoeken van Stadion Woudestein dichtbouwen. De club leeft al geruime tijd met de ambitie om uit te breiden. De eerste fase van het project is nu bepaald, ongeacht op welk niveau de club uit Rotterdam volgend jaar actief is.

Algemeen directeur Ferry de Haan: ‘Het masterplan voor een dicht Stadion Woudestein is een lang gekoesterde ambitie, waarvan we nu de eerste stappen gaan zetten. Het stadion ligt aan een toegangspoort van Rotterdam, waar vele inwoners, bezoekers, families en studenten de stad binnen komen. Wij willen als Excelsior daar een grotere rol in gaan spelen en het stadion een nadrukkelijk gezicht geven, aan de binnen- en buitenkant.’

Aankomende zomer zullen de hoeken die grenzen aan de Robin van Persie-tribune worden gevuld met publieksplaatsen. Hierdoor groeit de capaciteit van het stadion van 3.750 naar 4.500 toeschouwers. Naast deze publieksplaatsen zullen ook de faciliteiten voor de supporters worden aangepakt. Onder andere het sanitair en de horecavoorzieningen moeten gaan voldoen aan de eisen van deze tijd. Het authentieke supportershome blijft in deze plannen intact, evenals het terras dat uitkijkt op het veld.  

Uitverkocht

Ferry de Haan geeft de noodzaak van de verbouwing aan: ‘Het masterplan dat er ligt, is gebaseerd op het dichtbouwen van alle hoeken van het stadion. Wij hebben een bewuste keuze gemaakt om te starten met het dichtmaken van twee hoeken, waarbij we meer capaciteit creëren maar ook de faciliteiten voor supporters naar een hoger niveau tillen. De afgelopen twee seizoenen hebben wij een bezettingsgraad van 96 procent en zijn wij meerdere wedstrijden uitverkocht geweest. Meer publieksplaatsen zijn dus harstikke welkom.’

De uitbreiding geeft Excelsior ook meer mogelijkheden om de organisatie te huisvesten. Voor de stewards komt er een aparte ruimte onder de Robin van Persie-tribune die op wedstrijddagen te  gebruiken is. Daarnaast is er een nieuwe commando- en radiokamer meegenomen in de plannen.

Meer business seats

Afgelopen zomer stond Stadion Woudestein ook al in de steigers, vanwege de verbouwing van de zakelijke ontvangstruimte. De nieuwe Nsecure Lounge is tijdens elke thuiswedstrijd gevuld met zakelijke en andere partners van de club. Het dichtbouwen van de twee publiekshoeken biedt ook mogelijkheden voor een groei van het zakelijke netwerk. De volledige Henk Zon-tribune wordt gevuld met business seats, wat een groei van de Excelsior Business Club mogelijk maakt.

‘De Nsecure Lounge staat elke thuiswedstrijd goed vol. Dat geeft Excelsior de mogelijkheid om wederom een volgende stap te maken in haar zakelijke omgeving’, aldus commercieel directeur Wouter Gudde. ‘Meer business seats op de Henk Zon tribune, betekent meer zakelijk publiek en dus ook meer interessante partijen in de Excelsior Business Club. Om het persoonlijke contact en de kwaliteit te waarborgen, zal er vanaf mei een accountmanager worden toegevoegd aan het team.’

LIAG architecten

Excelsior gaat de verbouwing realiseren in samenwerking met LIAG architecten en bouwadviseurs. Zij hebben veel ervaring met grote projecten, zowel nationaal als internationaal. Zo bouwen deze experts op gebied van gezond bouwen het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht en onderwijsgebouwen door heel Nederland. Ook is dit bureau aan de slag in landen als Oman en China.

Meer nieuws