Feyenoord gaat samenwerken met Viva China

23-01-18

Feyenoord slaat de vleugels uit naar China. De club heeft in de Chinese hoofdstad Beijing een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten met het bedrijf Viva China voor het opzetten van een ‘Feyenoord Viva Football Academy’ in meerdere steden in het Aziatische land.

Via het partnership met Viva China hoopt Feyenoord een substantiële en structurele bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het voetbal in China, dat momenteel enorm in de lift zit en wordt gestimuleerd door de overheid. Feyenoord en Viva China hebben een overeenkomst gesloten voor vijf jaar, met een optie voor nog vijf jaar. Namens Feyenoord bezegelde commercieel directeur Mark Koevermans ten overstaan van een omvangrijke hoeveelheid Chinese media de samenwerking, samen met Li Ning, voorzitter en algemeen directeur van Viva China en als voormalig turner één van de succesvolste Chinese Olympiërs aller tijden.

De missie van Viva China is om een sportieve en gezonde leefstijl te promoten onder de inwoners van China. Dat doet het bedrijf onder meer door in het hele land grote sportparken aan te leggen en daarmee sport bereikbaar te maken voor alle Chinezen, zowel talentvolle (top)sporters als recreatieve sporters. Door de introductie van Feyenoord Viva Football Academies wordt met ingang van seizoen 2019-2020 ook voetbal aangeboden binnen deze parken.

Feyenoord zal Viva China in eerste instantie adviseren over de aanleg en ontwikkeling van de voetbalfaciliteiten binnen de Li Ning Sports Parks, zoals de sportaccommodaties officieel heten. Op termijn zullen ook meerdere Feyenoord-trainers zich in China vestigen. Zij gaan zich bezighouden met het overbrengen van de voetbalvisie van de succesvolle Feyenoord Academy, het samenstellen van trainingsprogramma’s en als belangrijkste onderdeel: het volgens de Feyenoord-visie opleiden van Chinese voetbalcoaches. De lange-termijnambitie van Feyenoord en Viva China is om in zeven steden een Feyenoord Viva Football Academy te openen.

Feyenoords commercieel-directeur Mark Koevermans is erg blij met de samenwerking die Feyenoord heeft gesloten met Viva China. ‘Het is altijd het doel geweest van Feyenoord om onze voetbalfilosofie over de hele wereld te delen en coaches op te leiden volgens deze filosofie. Dat doen we al op heel veel plekken in de wereld, van Cuba tot Zuid-Afrika en van Canada tot Egypte, maar een internationale samenwerking van deze orde van grootte is voor ons een primeur. We kijken er erg naar uit om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het voetbal in China, dat hier een heel populaire sport is.’

Meer nieuws