Feyenoord neemt extra tijd voor BAM-plannen nieuwe Kuip

27-01-15

BVO Feyenoord, Stadion en Sportclub hebben vastgesteld dat sinds afgelopen weekeinde voldoende gedetailleerde gegevens door de BAM zijn aangeleverd om de komende weken door te kunnen rekenen of de vernieuwbouwplannen van de beoogde bouwer haalbaar zijn.

De ingewikkelde rekenexercitie zal naar verwachting begin maart worden afgerond, waarna dan helder moet zijn of de ingrijpende plannen tot verbouwing van De Kuip een stadion opleveren dat te financieren is en geëxploiteerd kan worden, zodanig dat er onder aan de streep voldoende geld voor Feyenoord over blijft om de begroting flink omhoog te stuwen. Dit laatste is nodig om te zorgen dat Feyenoord zich structureel kan blijven meten met concurrenten als Ajax en PSV en met de Europese subtop.

Het beschreven proces zal tijdelijk worden geleid door Jos van der Vegt (ex-Verkenner), René van Ierschot (RvC stadion) en Dick van Well (RvC BVO), die per direct als trio de rol van projectleider overnemen van Hans Vervat. Vervat had eerder al aangegeven zijn taak als projectdirecteur eind januari neer te leggen.

Meer nieuws