Fokker bouwt nieuw hoofdkantoor in Papendrecht

28-06-17

Fokker Technologies blijft in Papendrecht en laat daar een nieuw hoofdkantoor bouwen, dicht bij het verouderde kantoor dat al in gebruik is sinds 1962. De gemeente heeft een grote rol gespeeld in de investering van de producent van vliegtuigonderdelen. De nieuwbouw in sportpark Slobbengors biedt ruimte aan zo’n 500 mensen.

Zo gaat het nieuwe hoofdkantoor eruit zien.

Papendrecht heeft voor een 'vorm van slimme financiering' gekozen, in de woorden van Fokkers CEO Hans Büthker. De gemeente kocht de grond van Fokker. Het bedrijf huurt de grond nu in erfpacht terug. Dit heeft de gemeente gedaan om te zorgen dat Fokker nog jaren aan Papendrecht verbonden blijft. Fokker Technologies produceert deuren, staarten en bekabeling voor vliegtuigen en is actief in vliegtuigonderhoud.

Technologie

‘De Drecht Cities – en Papendrecht in het bijzonder – hebben zich hier met succes hard voor gemaakt. Prachtig voor de Drecht Cities en een ontwikkeling om zeer trots op te zijn’, stelt Sjoerd Vollebregt, voorzitter van de Economic Development Board van Drechtsteden.

‘Voor de luchtvaartindustrie is het cruciaal om samen op te trekken met kennisinstituten en overheden. De zeer grote aanvangsrisico's en investeringen op het gebied van innovatie kan het bedrijf niet altijd alleen aan. Met de JSF en de Airbus 350 op dit moment, en hopelijk over zo’n tien jaar met de opvolger daarvan, worden de vruchten gezamenlijk geplukt. Dit vertaalt zich nu in een zekere omzet over meerdere decennia, werkgelegenheid en leiderschap op het gebied van technologie.’ Aldus Vollebregt.

Belangrijk voor lokale economie

De Papendrechtse wethouder Anouk van Eekelen (Economie en Financiën) zegt in ee toelichting dat de gemeente veel belang aan Fokker hecht. ‘We investeren in een nieuw hoofdkantoor, zodat wij langdurig verbonden blijven aan elkaar. Dat is goed voor de werkgelegenheid in Papendrecht en binnen de regio. Fokker is belangrijk voor onze lokale economie en levert ook een bijdrage aan het lokaal techniek onderwijs. Wij zijn trots op zo'n mooi innovatief technologie bedrijf in onze gemeente en leveren daarom graag deze bijdrage aan de toekomst.’

 

 

Meer nieuws