Fotowerk Paul Martens te zien in Duitse Rijn-expositie

25-11-16

In de Bundeskunsthalle in Bonn is tot 22 januari “De Rijn, een Europese rivierbiologie” te zien. De expositie besteedt aandacht aan de rivier door de eeuwen heen. Schilderijen en foto’s illustreren onder meer het historisch en economisch belang van de Rijn. Ook werk van de Rotterdamse fotograaf Paul Martens maakt deel uit van de tentoonstelling.

De expositie begint met de bron in het Zwitserse Tomameer en eindigt met de Noordzee. De getoonde foto’s van Rotterdam zijn van de hand van Paul Martens. Zeven dia’s van de bekende fotograaf – voor wie Rotterdam een eeuwige inspiratiebron is – worden in de Bundeskunsthalle op 4 meter breedte geprojecteerd.

Martens keek tijdens de officiële opening zijn ogen uit. “Er is zo veel te zien: meer dan 2.000 jaar kunstgeschiedenis, met werk van tal van bekende schilders. Van Salomon van Ruysdael en Albert Cuyp tot William Turner en Max Ernst. Ik ben trots dat mijn fotowerk daar tussen mag hangen.”

Reportage

In een reportage van de omroep Deutsche Welle over de expositie kwamen ook Martens, zijn foto’s en Rotterdam aan bod. ‘Een mooie kans om onze haven aan een groot publiek te laten zien’, besefte Paul toen hij het verzoek voor een interview kreeg.

Op zijn verzoek stelde Havenbedrijf Rotterdam – een van zijn opdrachtgevers – een patrouillevaartuig beschikbaar zodat de Duitse filmploeg Martens vanaf het water kon filmen. Als locatie was de Maasvlakte gekozen.

 

 

Meer nieuws