FRANK010 VIERT 100STE EDITIE

19-01-16

Op vrijdag 29 januari is het groot feest in de Rotterdamse Cruise Terminal, want dan viert de favoriete vrijmibo van de maasstad een indrukwekkend jubileum. Maar liefst honderd keer opende FRANK010 de deuren om het weekend op de leukst mogelijke manier in te luiden. Om het publiek maximaal op te zwepen, beklimmen alle artiesten van FRANK010 het podium om met vereende krachten te zorgen dat de dansvloer drukker is dan ooit. Achter de draaitafels verschijnen onder andere Joshua Walter, Cuzco en Chezz. Speciaal voor nummer 100 is de entree de eerste twee uur (van 17:00 uur tot 19:00 uur) gratis, op een verjaardagsfeestje hoor je tenslotte op tijd te komen.

Meer dan 300.000 bezoekers kwamen er al om te drinken, dansen en ontmoeten. Al acht jaar lang stroomt op vrijdagmiddag vanaf een uur of vijf de Cruise Terminal vol met publiek dat de werkweek komt afsluiten met Cuba Libres, lekkere muziek en mooie mensen. De eerste twee uur gunnen de dj’s het publiek nog de ruimte om de week door te nemen, maar dan gaat de volumeknop voluit en wordt er gedanst. Zeker tijdens de 100ste editie, want dan betreden tal van dj’s en artiesten back to back het podium. Op de line-up staan: de Deep Digging, Chezz, Leroy Rey, Joshua Walter, Cuzco, Marc Toeter, Mohan on percussion en vocalist MC S. Samen gaan ze er voor zorgen dat deze editie er één om nooit te vergeten wordt. Het dak gaat eraf!

Van Rotterdamse bodem

Een mooi feestje begint met een goede bodem. Letterlijk, want deze 100e editie pakt de Dudok Groep, initiator van de bekende vrijdagmiddagborrel, flink uit met een nieuw foodcourt. Zo bakt de bekende Italiaan Vicini verse pizza’s, kun je zilte oesters slurpen van De Oesterparel en rolt Sushi Yip heerlijke verse sushirollen op deze speciale editie van FRANK010. Daarnaast kun je fleurige cocktails en ijsjes bestellen van de Bloesembar. Siropen van bloemen, kruiden en zaden vormen de basis van spectaculaire cocktails en sorbetijs, die bijna te mooi zijn om te drinken.

De geboorte van FRANK

De Dudok Groep nam in 2007 het stokje over van de Chivas Borrel en pakte het anders aan, met een vaste locatie in de vorm van de Cruise Terminal Rotterdam. Georganiseerde vrijdagmiddagborrels waren er in die tijd nog niet, wat FRANK010 een vooruitstrevend concept maakte dat in andere steden al snel overgenomen werd. Aanvankelijk werd de borrel steeds door een ander drankmerk gehost, maar uiteindelijk ging de Dudok Groep een relatie aan met Havana Club. De FRANK010 wordt iedere laatste vrijdag van de maand georganiseerd en trekt altijd ruim drieduizend bezoekers.

Meer nieuws