Gemeente Rotterdam: geluidsbelevingsonderzoek in Kralingse Bos

12-09-18

Gemeente Rotterdam onderzoekt een maand lang hoe bezoekers van het Kralingse Bos het geluid ervaren. Wat zijn positieve of negatieve geluiden?

Rotterdam zet in op stille groene gebieden. Plekken waar je tot rust kunt komen in een levendige stad. De ambitie is voor iedere Rotterdammer een stille plek op loopafstand en een stille groene plek op fietsafstand. Maar wat is eigenlijk zo’n stille groene plek? Wanneer ervaren we een plek als stil en rustig en wanneer juist niet? En heb je stilte nodig om tot rust te komen? Eigenlijk is daarover nog niet zo veel bekend.

Geluidbelevingsonderzoek Kralingse Bos
Daarom voert de gemeente een geluidsbelevingsonderzoek uit. Samen met bezoekers onderzoeken wij hoe bezoekers van het bos het geluid ervaren. Wat zijn positieve en wat juist negatieve geluiden? Door middel van de MoSART app kan iedereen zijn of haar beleving op elk gewenst moment van 12 september tot en met 12 oktober doorgeven. 

Hoe meer mensen meedoen, hoe beter de resultaten worden. De gemeente krijgt hiermee beter inzicht in hoe mensen het geluid in het Kralingse Bos beleven. Die gegevens kunnen zij gebruiken om te zorgen voor voldoende stille/rustige groene plekken in de stad. 

Meer nieuws