‘Gesloten bolwerk’ Delftse Poort officieel geopend

21-04-15

De Delftse Poort, beter bekend als het Nationale Nederlanden-gebouw, wordt vandaag officieel geopend door burgemeester Ahmed Aboutaleb. Het gebouw is de afgelopen periode verbouwd tot bedrijfsverzamelgebouw en wordt volgens de Duitse en Amerikaanse vastgoedeigenaren CBRE “teruggegeven aan de stad nadat het 25 jaar een gesloten bolwerk is geweest”.

Nationale Nederlanden was in al die jaren de hoofdhuurder, maar huurt nu nog maar dertig procent van de ruimte. De Delftse Poort nieuwe stijl wordt omschreven als "een gebouw met openbare horeca, een voor iedereen toegankelijk vergadercentrum met moderne flexwerkplekken, een openbaar toegankelijke gym en met ruimte voor activiteiten en events". 

Daarnaast wordt vandaag ook het nieuwe logo onthuld van het gebouw. Dit zal in de centrale hal te zien zijn en aan de buitenkant van de toren, aan de centrumzijde. Aan de andere kant blijft het logo van Nationale Nederlanden zichtbaar. 

Ter ere van de opening vond het Rotterdamse Ondernemersontbijt deze morgen plaats in de Delftse Poort. Zo'n 300 ondernemers genoten van een ontbijt en bewonderden meteen het verbouwd pand. 

Meer nieuws