Goedegebuur wint 31ste Rotterdamse Ondernemersprijs

24-11-15

Tijdens een feestelijke prijsuitreiking in WTC Rotterdam is gisteren Goedegebuur Vlees Rotterdam uitgeroepen tot winnaar van de Rotterdamse Ondernemersprijs 2015. Ondernemer Michiel Goedegebuur ontving de prestigieuze prijs uit handen van wethouder Maarten Struijvenberg. Goedegebuur liet daarmee de andere genomineerde bedrijven ShoreTension en Viscon Group achter zich.

Vakjury onder de indruk

Juryvoorzitter Mai Elmar spreekt namens de voltallige jury als zij zegt: ‘Michiel Goedegebuur heeft vanuit zijn opleiding en ervaring uit eerdere functies in zijn bedrijf geïnvesteerd, risico genomen, innovaties doorgevoerd en een eigen koers uitgezet om de moeilijke, zeer competitieve markt het hoofd te bieden. De veranderingen en keuzes die de afgelopen jaren zijn ingezet getuigen van zowel goed management als goed ondernemerschap. Het bedrijf kent een hoge mate van automatisering om de concurrentie voor te blijven waar het gaat om kosten. De automatisering ondermijnt de mens niet; deze wordt juist gebruikt om medewerkers meer te waarderen en zich beter te laten ontplooien. Een sterke troef van Goedegebuur is de diversiteit van medewerkers. Ook de keuzes ten aanzien van productinkoop en het betreden van nieuwe (internationale en B2C) markten hebben er voor gezorgd dat bedrijfsresultaten onveranderd goed zijn gebleven in een dalende markt. Deze aspecten maken dat dit familiebedrijf, met een zeer jong en gedreven management, grensverleggend onderneemt’.

Blij en trots

Ondernemer Michiel Goedegebuur nam de prijs in ontvangst. ‘Ik ben heel blij en erg trots! De nieuwe generatie zet het bedrijf Goedegebuur voort, geeft er een eigen draai aan en voegt er nieuwe accenten aan toe. Met de winst van de Rotterdamse Ondernemersprijs als gevolg. Dat voelt fantastisch’.

Peter Goedvolk ontvangt zesde mr. K.P. van der Mandele Penning

Voorafgaand aan de prijsuitreiking van de ondernemersprijs ontving Peter Goedvolk de zesde mr. K.P. van der Mandele Penning. De Van der Mandele Penning wordt jaarlijks uitgereikt aan een Rotterdamse ondernemer die zich op een bijzondere manier inzet voor de stad Rotterdam en haar inwoners. Wethouder Maarten Struijvenberg bood de penning met de daarbij behorende geldprijs van € 10.000 aan om te doneren aan een goed doel. Peter Goedvolk doneert het bedrag aan stichting De Vruchtenburg. Een organisatie die psychologische zorg biedt aan mensen met kanker.


Wilt u meer lezen over de Rotterdamse Ondernemersprijs? Lees hier het nieuwsbericht dat eerder verscheen.

Meer nieuws