Gouden Lis bij afscheid Teun Muller

17-05-17

Bij zijn afscheid als voorzitter van Werkgevers Drechtsteden heeft Teun Muller op 16 mei de Gouden Lis gekregen. Dat is de hoogste provinciale onderscheiding van Zuid-Holland.

Muller, voormalig directeur van de Dordtse sleepvaartrederij T. Muller, ontving de Gouden Lis uit handen van de Commissaris van de Koning Jaap Smit. Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland besloten hem de onderscheiding toe te kennen voor zijn jarenlange (bestuurlijke) activiteiten ten dienste van het bedrijfsleven en de economie van de Drechtsteden en de provincie Zuid-Holland als geheel.

Werkgevers Drechtsteden

Zo was Muller bijna tien jaar voorzitter van Werkgevers Drechtsteden. Zijn officiële afscheid was op 16 mei 2017. Commissaris Smit prees bij die gelegenheid de toewijding en het doorzettingsvermogen van de vertrekkende voorzitter: “Hij zette in op samenwerking, kansen pakken, initiatief nemen en ook op investeren in de bereikbaarheid van deze regio. De betekenis van al het werk van Teun Muller als ondernemer, bestuurder en belangenbehartiger in deze regio en vandaag met name als voorzitter van Werkgevers Drechtsteden kan onmogelijk worden overschat.”

Select gezelschap

Als drager van de Gouden Lis bevindt Teun Muller zich in een select gezelschap. De provinciale onderscheiding werd in 1952 ingesteld en is bedoeld voor personen die zich zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor de provincie Zuid-Holland. De Gouden Lis werd tot nu toe aan slechts 37 personen uitgereikt.

Foto: Commissaris Jaap Smit (links) feliciteert Teun Muller. (foto Provincie Zuid-Holland)

Meer nieuws