Gouden Mossel voor Dirk Kuyt en Willem van ‘t Wout

16-11-16

Feyenoord-speler Dirk Kuyt heeft woensdagmiddag de 22e Gouden Mossel in ontvangst genomen. De jaarlijks door Kaat Mossel toegekende prijs werd uitgereikt aan boord van het partyschip James Cook, die voor de gelegenheid bij de brasserie lag afgemeerd. Ook de Rotterdamse zakenman Willem van ’t Wout, een trouwe gast van het restaurant, werd geëerd met een Gouden Mossel.

Dirk Kuyt ontving de Gouden Mossel omdat hij bij de Rotterdamse voetbalclub wekelijks voorop gaat in de strijd. Ook zijn inzet met de door hem in 2005 opgerichte Dirk Kuyt Foundation woog zwaar mee. Die stichting steunt en organiseert sportevenementen voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

Dirk Kuyt Foundation

Reden genoeg voor de jury om de Rotterdamse sterspeler in het zonnetje te zetten. Die overigens op zijn beurt de gelegenheid nam om twee vrijwilligers van de Dirk Kuyt Foundation te bedanken voor hun inzet. Kuyt verraste Ger Rijsbergen en Monique van Hal met een grote bos bloemen. Met deze geste eerde hij symbolisch alle vrijwilligers van de Dirk Kuyt Foundation en daarnaast ook alle mensen die zich belangeloos voor een goed doel inzetten.

Kaat Mossel koppelt aan het gouden beeldje ook financiële steun. Tijdens de uitreiking maakten eigenaren Ron en Marie-Claire Hirt bekend lid te worden van de Club van de Dirk Kuyt Foundation.

Trouwe gast 

Voor het eerst in de geschiedenis werden twee Gouden Mosselen uitgereikt. Naast Dirk Kuyt kreeg ook Willem van ’t Wout (84) van zo’n onderscheiding. Als ras-Rotterdammer voetbalde hij als jongen op straat, onder meer met Coen Moulijn en Faas Wilkes. Daarnaast is Van 't Wout jarenlang commissaris van Feyenoord geweest. Ook bij Kaat Mossel is hij voor velen een bekend gezicht.

Ooit begonnen met de handel in een nikkel heeft hij zich met zijn bedrijf Fondel op weten te werken tot een zakenman met contacten over de hele wereld. Vanwege zijn handelsgeest en omdat Van ’t Wout al sinds jaar en dag kind aan huis is, was dit reden voor de jury om de bescheiden Rotterdammer een keer in het zonnetje te zetten. 

Meer nieuws