Gratis strooizout voor Rotterdammers

03-11-17

Rotterdammers en ondernemers kunnen meehelpen om in het winterseizoen gladheid te bestrijden. De Gemeente Rotterdam wil de stad begaanbaar houden en heeft zo’n 75 strooiwagens en negentig medewerkers continu paraat om dat te bewerkstelligen. Mensen kunnen gratis strooizout ophalen.

De wagens staan paraat bij de twee grote wintersteunpunten van de gemeente op de noordoever en de zuidoever. Bij gladheid door opvriezen, sneeuw en ijzel zorgen strooiwagens en sneeuwschuivers ervoor dat de doorgaande routes begaanbaar blijven. Vuilnismannen rijden op de grote strooiwagens. Omdat tijdens gladheid ook het vuilnis moet worden opgehaald, zijn meer medewerkers van Stadsbeheer opgeleid om in de winterdienst mee te draaien.

Net als voorgaande seizoenen is er veel aandacht voor fietsroutes en voetgangersgebieden. Bij sneeuwval wordt extra ingezet op het begaanbaar houden van drukke voetpaden rondom openbare voorzieningen en bus- en tramhaltes. Bij bejaardenhuizen en winkelcentra wordt handmatig gestrooid.

De gemeente roept ondernemers, bewoners en scholen op om tijdig strooizout in huis te halen. Zo zorgen we samen voor een veilige omgeving. Op veertien locaties in Rotterdam, waaronder de milieuparken, ligt gratis strooizout klaar.

Meer nieuws