Grote ambities bij maritieme adviesraad voor Rotterdam

20-06-17

Rotterdam positioneren als dé maritieme hoofdstad van Europa. Daarvoor slaan dertig CEO’s en directeuren van toonaangevende maritieme bedrijven en organisaties uit de regio de handen ineen. Dat is een van de opdrachten van de op 19 juni gelanceerde Rotterdam Maritime Board.

De Maritime Board met Havenwethouder Visser (3e van links voorste rij).

 

De directeuren zijn afkomstig uit alle hoeken van de Rotterdamse maritieme wereld: van commodity traders tot reders, van zakelijke dienstverleners tot scheepsbouwers en offshorebedrijven. Via de Rotterdam Maritime Board willen ze acties die het maritieme vestigingsklimaat versterken, sneller en effectiever oppakken. De gemeente gaat die acties waar mogelijk opvolgen en zal bij de uitvoering daarvan intensief samenwerken met de Drechtsteden, het Havenbedrijf Rotterdam en Rotterdam Partners.

Logische stap

Het maritieme bedrijfsleven is niet alleen actief in de Rotterdamse haven, maar strekt zich uit tot in de stad én de wijde omgeving van Rotterdam. De samenwerking van Rotterdam met het regionale maritieme bedrijfsleven vinden initiatiefnemers dus een logische stap. Toch onderscheidt Rotterdam zich hiermee: wereldleider Singapore is de enige andere havenstad met zo’n maritieme adviesraad die de volle breedte van het maritieme cluster beslaat.

‘De leden van de Board opereren in internationale maritieme netwerken en hebben dus goed zicht op actuele marktontwikkelingen’, stelt Havenwethouder Adriaan Visser. ‘Zij zijn waardevol omdat zij nieuwe kansen te signaleren voor de maritieme bedrijven in onze stad en haven. Daar zit de kracht van onze maritieme sector dan ook: vooruit kijken en slim en flexibel inspelen op ontwikkelingen.’

Rotterdam heeft zich de afgelopen jaren ingezet om het ondernemersklimaat voor alle maritieme sectoren verder te versterken. Dat leidde tot acties op het gebied van onderwijs, innovatie, promotie en acquisitie. De Rotterdam Maritime Board past daarin.

 

Meer nieuws