Grote verbouwing Ahoy is gestart

08-09-16

Rotterdam Ahoy ondergaat de komende jaren een grootschalige verbouwing en uitbreiding. Het project maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Voor Ahoy betekent het een renovatie van de beurs- en evenementenhallen en de bouw van een gloednieuw internationaal congrescentrum, inclusief muziekzaal. In 2019 is het vernieuwde Ahoy klaar.

De werkzaamheden zijn deze week gestart met de renovatie van de hallen aan de westzijde. Door de huidige vloeroppervlakte efficiënter te benutten neemt de beschikbare ruimte voor beurzen toe. Alle evenementen in Ahoy kunnen gewoon doorgaan tijdens de bouwperiode.

Directeur Peter van der Veer: ‘Na jaren van voorbereiding zijn we nu echt gestart; dat geeft een fantastisch gevoel. Volgend jaar beschikken we al over mooie nieuwe hallen en over drie jaar hebben we hier een prachtig congrescentrum staan met daarin het grootste auditorium van Nederland.’

Hart van Zuid

Hart van Zuid ondergaat de komende jaren een upgrade. Het moet een nieuw, bruisend stadscentrum op Rotterdam-Zuid worden. Daarvan moet heel Zuid beter worden: meer kwaliteit, meer werkgelegenheid en betere faciliteiten.

Aan het Plein op Zuid verrijst een nieuw kunstenpand, bestaande uit een bibliotheek  en een theater. In het voormalige deelgemeentekantoor komt een nieuw 50-meterzwembad. Naast Ahoy zijn ontwikkelingen gestart voor een hotel en een bioscoop. Daarnaast krijgt het gebied betere verbindingen door vernieuwing van het OV-knooppunt.

 

FOTOGRAFIE: ROTTERDAM AHOY

Meer nieuws