Ondernemerschap

Handelsbanken bestaat 150 jaar en geeft een cadeau aan de samenleving

Handelsbanken - Barendrecht

Hoe vier je je 150ste verjaardag? Dat doet Handelsbanken door twee mooie cadeaus aan de samenleving te geven. ‘Zo laten we door Trees for All 150 bomen planten.’ Naast het aanplanten van nieuwe bomen en het herstellen van bestaande bossen maakt deze organisatie mensen bewust van het belang van bomen.

Dichtbij huis, maar ook verder weg met duurzame bosprojecten in ontwikkelingslanden. De helft van de geschonken bomen wordt in Oeganda of Costa Rica geplant en de andere helft in Nederland. Maar daar blijft het niet bij: ‘Verder besteden we voor elk kantoor dat we in Nederland hebben 150 uur aan vrijwilligerswerk. Dat betekent dat iedere medewerker de komende tijd anderhalve dag aan vrijwilligerswerk mag besteden, natuurlijk het liefst aan iets dat aansluit op de duurzaamheidsdoelstellingen van de bank.’

De geschiedenis van Handelsbanken gaat terug tot het voorjaar van 1871, toen enkele prominente bedrijven en ondernemers ‘Stockholms Handelsbank’ oprichtten. Inmiddels is de bank uitgegroeid tot een internationale beursgenoteerde bank met de hoogste gemiddelde kredietrating wereldwijd en een lokaal kantorennetwerk in zes thuismarkten. 

De aandelen van Stockholms Handelsbank werden voor het eerst verhandeld in 1873. Een paar jaar later werden de eerste bankkantoren in Stockholm geopend. In juni 2002 opende Handelsbanken haar eerste bankkantoor in Amsterdam. Dit kantoor ondersteunde klanten uit de thuismarkten bij bancaire activiteiten in Nederland. Het aantal kantoren groeide en in 2013 werd Nederland de zesde thuismarkt van Handelsbanken, naast de reeds bestaande thuismarkten Zweden, Denemarken, Noorwegen, Finland en het Verenigd Koninkrijk.

Eerder dit jaar waren Riewing van Eerden en Wim Tieleman van Handelsbanken te gast bij presentator Frank Vijg in een uitzending van Studio Friends in Business. Van Eerden is directeur van de vestiging in Rotterdam, Tieleman van het kantoor in Barendrecht. 

Dit artikel wordt u aangeboden door

Handelsbanken

Handelsbanken is een persoonlijke relatiebank voor particulieren, ondernemers en bedrijven.

Meer nieuws