Handelsorganisatie Nidera neemt intrek in De Rotterdam

09-01-15

De Rotterdam raakt steeds meer gevuld. Nidera, een handelsorganisatie in agrarische producten als graan en oliehoudende zaden, neemt zijn intrek op de volledige vijfde verdieping, een oppervlakte van 4.500 vierkante meter. Het bedrijf trekt naar verwachting eind dit jaar in met 230 medewerkers.

Nidera is een grote internationale handelsonderneming met een jaarlijkse omzet van zeventien miljard dollar, die in 1920 in Rotterdam werd opgericht. Momenteel opereert Nidera met ongeveer 3.500 medewerkers vanuit meer dan twintig exporterende en importerende landen, van waaruit het haar producten distribueert naar meer dan zestig landen wereldwijd. Met haar aanwezigheid in de gehele keten heeft Nidera een wereldwijd platform gebouwd dat de producenten en consumenten van agrarische producten efficiënt verbindt.

Ton van der Laan, CEO Nidera Group: 'Het iconische gebouw, de internationale uitstraling en het feit dat wij met onze 230 medewerkers één grote vloer gaan betrekken, sluit uitstekend aan op onze visie en wijze van werken', zegt CEO Ton van der Laan. 'De verhuizing heeft als doel ook binnen onze organisatie nog efficiëntere verbindingen te leggen tussen de verschillende schakels in de keten van onze processen.'

Mede door de komst van Nidera is nu zo'n 85 procent van de ruimte in De Rotterdam verhuurd of verkocht. Iin het door Rem Koolhaas ontworpen gebouw op de Wilhelminapier zitten naast kantoorruimtes en woningen onder andere ook het nHow hotel en restaurant HMB. 

Fotografie: Rotterdam Image Bank

Meer nieuws