Havenbedrijf Rotterdam plaatst zwerm bijen op Maasvlakte

20-07-18

Het Havenbedrijf Rotterdam heeft een zwerm bijen laten plaatsen op de Maasvlakte in de berm bij het Stenen Baakplein. In dit deel van de Honey Highway zijn straks tienduizenden bijen stuifmeel en nectar aan het verzamelen. Het doel is het behouden en terugbrengen van de originele Nederlandse honingbij in de regio.

De Honey Highway staat op dit moment in volle bloei. De bloemen – vorig jaar gezaaid door basisschoolkinderen uit Brielle – kunnen bewonderd worden door automobilisten op de A15 die er pal langs rijden. Als ze naar de andere kant kijken dan kunnen ze genieten van een kilometerslang bloemenbed van Teunisbloemen en Slangenkruid dat hier spontaan op de leidingstroken is gaan groeien. ‘Deze bloemenzee past in ons beleid dat erop gericht is de haven duurzaam te ontwikkelen. Met speciale aandacht en extra ruimte voor de bij’, aldus Ronald Paul, COO van het Havenbedrijf.

Primeur
Het is een primeur dat het Havenbedrijf een bijenvolk plaatst in het havengebied. Imker Anne Bac uit Oostvoorne gaat het bijenvolk verzorgen. Zij doet dit op een biodynamische manier van imkeren om op deze wijze een sterk bijensoort te creëren.

Meer nieuws