Herkansing voor Forum Rotterdam

19-05-15

Megacomplex Forum Rotterdam aan de Coolsingel krijgt een nieuwe kans. Na het niet doorgaan van de peperdure superkubus op deze plek komt er nu 60.000 vierkante meter winkels, woningen, kantoor en horeca, meldt het AD/Rotterdams Dagblad dinsdag.

‘Het kantoorcomplex in het midden blijft staan, maar wordt volledig gestript, zodat er nieuwe architectuur omheen kan komen’, zegt adjunct-directeur Arno Ruigrok van ontwikkelaar Multi Vastgoed tegen de regionale krant. ‘Het oude ABN Amro-gebouw wordt gevuld met kantoren en winkels. We proberen bovendien boekhandel Donner te behouden.' 

Primark

Primark wordt de grootste trekker. De nieuwe winkel loopt van het oude Jungerhans-pand tot aan de Koopgoot. Tenslotte worden de winkels – exclusief het oude pand van Donner – aan de Lijnbaan bij Forum betrokken. Het huidige plan is de opvolger van de "superkubus", die eind vorig jaar sneuvelde omdat de financiering niet rondkwam. Architecten Rem Koolhaas en Wessel de Jonge blijven betrokken bij het project. In 2016 moet de klus starten en wordt in fases tussen eind 2017 en begin 2018 opgeleverd. 

 

Meer nieuws