IJsvrij Festival kiest dit jaar voor een bijzondere plek in Rotterdam

17-09-19

Komende winter is er weer een krakend verse editie van IJsvrij Festival, op een nieuwe bijzondere plek in Rotterdam Centrum. De voorbereidingen zijn in volle gang om Plein 1940 van 13 december 2019 tot en met 12 januari 2020 om te toveren tot een romantisch winterplein, met in het middelpunt de overdekte schaatsbaan. Lonely Planet plaatste de IJsvrij schaatsbaan al eerder in de top 3 van Europa.

De derde editie ontpopt deze winter op een bijzondere Rotterdamse plek, die nog dichter in het hart van de stad ligt dan voorgaande jaren: langs het water bij Leuvehaven op Plein 1940. Eerdere edities van IJsvrij Festival waren een groot succes met vorig jaar zo’n 30.000 bezoekers in totaal.

Waarom op een nieuwe plek?

Sinds 2017 was het Park bij de Euromast de iconische en vertrouwde plek van IJsvrij Festival. Voor veel Rotterdammers en toeristen een bijna New Yorks tafereel en de vergelijking met Central Park werd vaak gelegd. Eva van der Vegt, directeur van Bureau Vermaeck (organisatie van IJsvrij Festival), geeft aan: 'We zijn ons bewust van de toename van het festivalaanbod in Het Park en de impact daarvan op de groenomgeving. Daarom strijkt IJsvrij Festival nu neer op een andere plek waarbij geen inbreuk wordt gedaan op de groene leefomgeving van de Rotterdammer.'

IJsvrij is er voor iedereen
Iedereen die kan of wil leren schaatsen is welkom, van jong tot oud. Tijdens IJsvrij Festival kun je met (groot)ouders, klasgenoten, collega’s, vrienden en familie je kunsten laten zien op het ijs. Er is van alles te doen: van een schaatsclinic, silent disco schaatsen, schoolschaatsen tot aan een kinderpartijtje op het ijs.  

Voor bedrijven zijn er volop mogelijkheden, denk aan een winterse borrel, curlingwedstrijd, silent disco on ice of een op maat gemaakt programma. Ook voor scholen zijn er allerlei activiteiten. Van schoolschaatsen tot aan workshops die we afsluiten met een kop warme chocolademelk. 

Schaatsen, muziek en Zweedse lekkernijen

IJsvrij Festival is deze winter wederom dé plek om elkaar te ontmoeten. Geen zin om de ijzers onder te binden? Er zijn genoeg andere dingen te doen. Kom gezellig langs op het romantische festivalplein dat dit jaar in een echt Zweeds thema staat. Hier geniet je van echte klassiekers zoals Zweedse gehaktballetjes of een hotdog, maar ook onbekendere Zweedse hapjes staan op het menu. Ook is er dit jaar een vernieuwd cultureel programma tjokvol muziek, dans, theater en kunst.

Openingstijden en prijzen
IJsvrij Festival is van 13 december 2019 tot en met 12 januari 2020 geopend, 7 dagen in de week. Doordeweeks van 12:00 – 20:00 uur. Weekenden en kerstvakantie van 10:00 – 20:00 uur. Het terrein is voor iedereen gratis toegankelijk. 

Houd de website www.ijsvrij.nl in de gaten voor het programma en leuke acties. Ook tickets kun je straks via deze website kopen!

Meer nieuws