Infra Deal: uit bijstand naar werk

13-09-16

Via een Infra Deal willen branchevereniging Bouwend Nederland, provincie Zuid-Holland en gemeenten binnen drie jaar 300 werk-/opleidingsplekken creëren voor mensen die nu in de bijstand zitten. Vandaag tekenden de vertegenwoordigers van alle betrokken partijen de intentieverklaring bij de Koningin Maximabrug in Alphen aan de Rijn. Ook Arbeidsmarktregio’s en ROC’s doen mee.

Het initiatief komt van EPZ, de economic board van Zuid-Holland, dat een soortgelijk project uit de Drechtsteden als inspiratie had. Voorzitter Maxime Verhagen van Bouwend Nederland steunt het van harte: ‘Deze samenwerking is belangrijk: het helpt 300 mensen die nu werkloos zijn aan een opleiding en een baan. Op deze manier komen er 300 vakkrachten bij in de grond- weg- en waterbouw.’

De aanpak werkt, zo is in de Drechtsteden bewezen. Bij Infra Talent worden acht jongens ingezet voor het wegenonderhoud in de gemeente Dordrecht.

Win-win-win-situatie

Rotterdams wethouder Maarten Struijvenberg (Werkgelegenheid en Economie) spreekt van een ‘win-win-win-situatie’. Liesbeth Spies, lid van de programmaraad EPZ: ”De economic board van Zuid-Holland zag kansen om dit project op te schalen naar de hele provincie. Het initiatief heeft voldoende massa door inzet te mobiliseren van zowel overheden als bedrijven en onderwijs. Zo doen we iets aan twee urgenties: werkloosheid en vakkrachten.’

Er is werkgarantie voor toegezegde aanleg- en onderhoudsprojecten in onder meer Alphen aan den Rijn, Gouda, de Drechtsteden, Rotterdam, Leidschendam Voorburg, Alblasserwaard-Vijfherenlanden, Schiedam en  voor provinciale wegen.

 

Meer nieuws