Jamie serveert speciale Pasta all’Amatriciana

26-08-16

Een week lang serveert Jamie’s Italian Rotterdam Pasta all’Amatriciana. Met dit gerecht steunt het restaurant van Jamie Oliver de slachtoffers van de aardbeving die Italië afgelopen woensdag trof. De horecazaak in de Markthal doneert 2 euro per verkochte pasta aan het Italiaanse Rode Kruis.

Het idee voor de actie komt van de blogger Paolo Campana uit Rome om de slachtoffers te helpen. Aan Italiaanse restaurants wereldwijd is gevraagd om voor elk bord Pasta all’Amatriciana dat ze serveren, een donatie te doen voor de inwoners van Amatrice, waar deze pasta vandaan komt. Het Italiaanse stadje is bij de aardbeving voor een groot deel verwoest.

In Amatrice zou dit weekeinde het vijftigste jaarlijkse voedselfestival worden gehouden met een centrale plaats voor de spaghetti all'Amatriciana. Dit gerecht van tomatensaus, varkenswangspek en pecorino zou eeuwen geleden in dit stadje voor het eerst zijn gemaakt. Het gerecht is populair geworden dankzij de schaapherders uit Amatrice, die hun vlees en kazen in de zeventiende eeuw in de steden probeerden te verkopen. De tomaten werden er een eeuw later aan toegevoegd.

 

Meer nieuws