Jan de Jong nieuwe algemeen directeur Feyenoord

31-08-17

Jan de Jong (50) is de nieuwe algemeen directeur van Feyenoord. Hij volgt per 1 november Eric Gudde op, die onlangs zijn vertrek bij de landskampioen van vorig seizoen aankondigde. De Jong is nu nog algemeen directeur van de NOS. Bij de omroep is hij sinds 1993 werkzaam en maakt hij al 12,5 jaar deel uit van de directie, waarvan de laatste zeven jaar als algemeen directeur.

De Jong hoefde niet lang na te denken toen hij werd benaderd voor de functie van algemeen directeur van Feyenoord. “Na ruim 24 jaar NOS sta ik uiteraard niet te boek als een jobhopper. Ik had er met veel plezier nog jaren kunnen werken, want ik heb ernstig last van clubtrouw. Maar deze kans is uniek. Feyenoord is veel meer dan een club, het is veel groter dan dat. Het is een maatschappelijk fenomeen. Voor velen is het een manier van leven. Iedereen die mij kent, kent mijn enorme fascinatie voor topsport en voor Feyenoord,” zegt hij op de officiële website van Feyenoord.

“De club staat er fantastisch voor,” zo weet De Jong. “Sportief en financieel. In deze functie mag ik nu met alle andere medewerkers en overige betrokkenen letterlijk en figuurlijk verder bouwen aan de toekomst van Feyenoord. Je zou het maar mogen doen.”

Het doel van De Jong bij Feyenoord is duidelijk. “Om van Feyenoord een stabiele topclub te maken, met zo veel mogelijk spelers uit de eigen jeugdopleiding, met een gezonde en groeiende financiële huishouding en voor de toekomst een prachtig nieuw onderkomen. Feyenoord heeft een geweldige toekomst voor zich. Daar ben ik van overtuigd en daar wil ik met mijn kennis en ervaring de komende jaren mijn steentje aan bijdragen.”

In de laatste editie van Friends in Business stond een uitgebreid verhaal met Eric Gudde. Nog een keer lezen? Klik hier

Meer nieuws