Joep Slokkers ontvangt Van der Veekenpenning

14-04-16

Bij zijn afscheid als bestuurslid van de Marine Club Rotterdam heeft Joep Slokkers op 14 april de Johan van der Veekenpenning ontvangen. Hij kreeg de gemeentelijke onderscheiding uit handen van burgemeester Aboutaleb.

Slokkers is een belangrijke en creatieve binnenvaartondernemer. Hij wist zijn in Zwijndrecht gevestigde bedrijf Interrijn uit te bouwen tot een toonaangevende en innovatieve vervoerder. Verschillende innovaties en activiteiten in de Rotterdamse haven zijn aan hem te danken, zo zei Aboutaleb.

roll-on/roll-off

De inmiddels oud-ondernemer stond aan de basis van het Rotterdamse roll-on/roll-off binnenvaartconcept (onder andere toegepast voor het vervoer van nieuwe personenauto’s). Ook nam hij het initiatief voor de eerste binnenvaartcontainerdienst tussen Rotterdam en de Zwarte Zee. Zijn motto is dat wat goed is voor stad en haven, ook goed is voor zijn bedrijf. Slokkers heeft veel geïnvesteerd in de promotie van de Rotterdamse binnenvaart.

Ook is Slokkers al jarenlang actief voor de publieke zaak. Hij staat bekend als een deskundige en betrouwbare gesprekspartner voor havenbeheerders en overheden. Die rol speelt hij onder andere als bestuurder van het Centraal Bureau Rijn- en Binnenvaart. Ook is hij adviseur van een ministeriële commissie die innovaties in de binnenvaart behandelt en initieert. Sinds 1989 is Slokkers lid van de Marine Club Rotterdam en sinds 2007 is hij daar bestuurslid en voorzitter van de Evenementencommissie. 

Meer nieuws