Johan van der Veekenplaquette voor Eelco Blok

10-04-18

Bij zijn afscheid als chief executive officer van KPN heeft de heer E. (Eelco) Blok vandaag de Johan van der Veekenplaquette ontvangen uit handen van burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Met de Johan van der Veekenplaquette eert Rotterdam mensen die als leidinggevende op economisch gebied onderscheidend zijn geweest.

Eelco Blok (geboren 3 augustus 1957 te Vlissingen) studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit en bedrijfskunde aan de Rotterdam School of Management. In 1983 begon hij als business-analist bij het toenmalige staatsbedrijf PTT, dat in 1989 verzelfstandigde onder de naam KPN. Sinds 2011 heeft Blok als chief executive officer leidinggegeven aan het telecom- en ICT-bedrijf.

Bewogen jaren
Burgemeester Ahmed Aboutaleb bij het afscheid van Eelco Blok in het Nieuwe Luxor Theater: ‘Je kunt terugkijken op zeven bewogen jaren als CEO. Er was de concurrentie. De stroomversnellingen op technologisch gebied. Een interessante, maar ook spannende markt. Op woelige baren heb je een kapitein nodig met visie, met lef. Iemand die keuzes maakt, knopen doorhakt en met zijn kop in de wind gaat staan als dat nodig is.’

‘Naast je solide zakelijke beslissingen’, zei de burgemeester, ‘heb je altijd oog gehad voor de “zachtere kant” van het leven. Want een toonaangevend, vooraanstaand bedrijf is ook maatschappelijk betrokken. Dat zie je terug in het “KPN Mooiste Contactfonds”, en het schitterende project “KlasseContact”, dat langdurig zieke kinderen verbindt met klasgenootjes. Ook heeft KPN onder jouw leiding stevig ingezet op duurzaamheid.’

Feyenoord
Onlangs verhuisde het KPN-hoofdkantoor van Den Haag naar het markante KPN-gebouw de Toren op Zuid (Wilhelminapier). KPN heeft sinds 2013 een partnership met voetbalclub Feyenoord, waar Eelco Blok supporter van is.

Johan van der Veekenplaquette
Johan van der Veeken leefde van 1549 tot 1616 en heeft als invloedrijk en vrijgevig bankier, reder en koopman Rotterdam veel goeds gebracht. Op de naar hem vernoemde onderscheidingsplaquette staat ‘stabilis fortuna merenti’, wat betekent: ‘het geluk is bestendig voor wie het verdient’. De ontvanger van de Johan van der Veekenplaquette mag ook een bijbehorende speld dragen.

Meer nieuws