Joost Luiten opnieuw Sportman van het Jaar

15-12-14

Joost Luiten is tijdens de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond uitgeroepen tot Sportman van het Jaar 2014. De golfer won de onderscheiding voor het tweede jaar op rij. Luiten won in 2014 de ISPS Wales Open, werd derde in de Volvo World Match Play Championships en is de top 30 van de wereldranking binnen gedrongen.

Het Niewe Luxor Theater was maandagavond het decor voor de awardshow, die wordt georganiseerd door de gemeente Rotterdam, Rotterdam Sportsupport, Rotterdam Topsport en RTV Rijnmond. Jan-Dirk Stouten en Fatima Moreira de Melo begeleidden de huldiging, die verder muzikaal werd aangekleed door de Hermes House Band. 

Naast de Sportman 2014 werden nog zes awards uitgereikt. Bokster Nouchka Fontijn werd mede door een gouden EK-medaille en brons op het WK verkozen tot sportvrouw van het jaar. De beste sportploeg werd SBV Excelsior, dat in mei promoveerde naar de Eredivisie. Evert-Jan ’t Hoen, coach van de honkbalmannen van DOOR Neptunus die landskampioen werden, ontving de prijs voor Sportcoach van het Jaar. 

Andere prijzen waren er voor Feyenoord-speler Terence Kongolo (Sporttalent van het Jaar), Henk Swinkels en Cees Rodenburg (Sportvrijwilligers van het Jaar) en Omnisportvereniging De Pont (Gehandicaptensportprijs 2014). Een speciale onderscheiding was er nog voor Michael van der Mark. Hij ontving uit handen van wethouder Adriaan Visser de Faas Wilkes Prijs, vanwege zijn wereldkampioenschap in de FIM World Supersportklasse.

Meer nieuws