Jordex is Vitaalste Bedrijf van Zuid-Holland

22-05-17

Jordex Shipping & Forwarding uit Rhoon is Het Vitaalste Bedrijf van Zuid-Holland 2017. Voormalig zwemmer en juryvoorzitter Pieter van den Hoogenband overhandigde de prijs aan directeur Ruud Maaskant. Volgens Van den Hoogenband investeert de expediteur het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers.

Jordex liet twee andere genomineerden, Intermax Cloudsourcing en DB Telecom, achter zich. Het bedrijf in Rhoon regelt het vervoer en de op- en overslag van allerlei uiteenlopende handelswaren. De Zuid-Hollandse winnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van de andere provincies. De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt 23 november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer.

Sportschool

Vitaliteit is een van de pijlers waar het bedrijf op rust, stelt directeur Maaskant. Tot in detail is er aan alle facetten gedacht: bij de huisvesting en kantoorindeling tot de moderne airconditioning en het realiseren van een huiselijke werkomgeving. Er is een moderne keuken annex restaurant met verse groenten en salades en het bedrijf heeft inpandig een volledig uitgeruste sportschool.

‘Het is een simpele rekensom’, stelt directeur Ruud Maaskant. ‘Als jij als werkgever verwacht dat je mensen optimaal voor jou presteren, dan moet je er ook voor zorgen dat zij dat in een optimale werkomgeving kunnen doen. Er is voor ons niets onbespreekbaar als het helpt om onze mensen beter in hun vel te laten zitten.'

Maaskant merkt het ook aan zijn werknemers. ‘We hebben laatst een gezonde voedselworkshop georganiseerd. Wat zijn de alternatieven voor een boterham met pasta of vette oude kaas? Veel collega’s zeiden dat ze nog nooit zo lekker hadden gegeten.’Het resultaat is ook concreet te meten: het ziekteverzuim binnen Jordex daalde vorig jaar.

Het Vitaalste Bedrijf

De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar. De prijs wordt voor het vierde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Vitale bedrijven zijn van groot belang voor de economie van Nederland. Daarom stimuleren MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar bedrijven om te investeren in duurzaam inzetbare medewerkers.

 

FOTO: HET VITAALSTE BEDRIJF VAN NEDERLAND

Meer nieuws