Jordex Shipping & Forwarding BV vitaalste bedrijf van Nederland

25-11-17

Jordex Shipping & Forwarding BV mag zich sinds deze week het meest vitale bedrijf van Nederland noemen. Volgens de vakjury, die onder andere bestaat uit drievoudig olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband en professor Erik Scherder, investeert het bedrijf het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers.

Van den Hoogenband overhandigde in de RAI tijdens de Week van de Ondernemer de prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Nederland aan CEO Ruud Maaskant. Jordex liet onder andere Koninklijke Peijnenburg uit Geldrop en Xcellent uit Amersfoort achter zich. Met de overwinning nemen ze het stokje over van Grafimediabedrijf Zalsman uit Zwolle.
 
Ruud Maaskant: ‘We zijn ongelooflijk trots op dit succes. Het leuke is dat de andere kandidaten ons ook de terechte winnaar noemen. Vitaliteit is al jaren een speerpunt, en we hebben het pakket aan vitaliteitsmaatregelen elk jaar verrijkt nadat we in 2012 zijn gestart met een inpandige sportschool. Dat was eigenlijk de aftrap van veel meer, wat ons nu vijf jaar later aan deze titel helpt. Het voelt als een beloning.’
 
Eén van de vitaliteitstools is fit20 Rhoon. Bijna alle medewerkers trainen hier wekelijks twintig minuten met een personal trainer. In normale kleding onder werktijd! Eén dag per week is er een fysiotherapeut aanwezig om medewerkers optimaal te ondersteunen, bijna iedere medewerker heeft een persoonlijke smartwatch om de pols en er is naast de small group trainingen een speciaal maatprogramma ontwikkeld door een inspanningsfysioloog van BeLife.

De expediteur uit Rhoon heeft zelfs een vitaliteitscoach aangesteld. Naast dat Ilham de Jong-Harchaoui van Perfectly Healty de medewerkers begeleidt op het gebied van gezonde levensstijl, zorgt zij ook voor een gezonde voedzame lunch met verse groenten, smoothies, noten en salades. Het resultaat is concreet te meten: het ziekteverzuim binnen Jordex daalde vorig jaar.

 

Meer nieuws