Jubilerend Vopak genomineerd voor Koning Willem I Prijs

28-04-16

Koninklijke Vopak N.V. is genomineerd voor de Koning Willem I Prijs 2016 in de categorie Grootbedrijf. De andere twee kanshebbers zijn Koninklijke Philips en Koninklijke Zeelandia Groep.

Dit jaar viert Vopak zijn 400-jarige geschiedenis. De geschiedenis gaat terug tot 1616, toen de VOC tot de opdrachtgevers behoorde. Vandaag de dag is het bedrijf wereldleider in onafhankelijke tankopslag, met een netwerk van terminals op sleutellocaties langs de belangrijkste zeehandelsroutes. Het bestuur van de Koning Willem I Stichting schrijft in een toelichting op de nomiatie: “Ze zorgen voor een betrouwbare toevoer van producten die essentieel zijn voor het dagelijks leven waaronder olie, gas, chemie en biodiesel. Het is dan ook terecht dat een onderneming met zo’n indrukwekkende historie is genomineerd voor de Koning Willem I Prijs 2016.”

Op donderdag 26 mei worden de winnaars bekendgemaakt tijdens een feestelijke uitreiking in Brainport Regio Eindhoven. Koningin Máxima, erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting, is daarbij aanwezig.

De Koning Willem I Prijs is de nationale ondernemingsprijs, die eens in de twee jaar wordt toegekend door de Koning Willem I Stichting. De prijs wordt in twee categorieën uitgereikt: Grootbedrijf en MKB. Ondernemingen die de afgelopen jaren durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en goed ondernemerschap hebben getoond, komen in aanmerking. In 2014 won Kotug International de prijs voor het MKB.

 

Luuc Mannaerts (links) van de Stichting Koning Willem I Stichting reikte de nominatieoorkonde uit aan Vopak-CEO Eelco Hoekstra.
 

Meer nieuws