Kamera Express wint Rotterdamse Ondernemersprijs

22-11-16

Kamera Express heeft de Rotterdamse Ondernemersprijs 2016 gewonnen. Ondernemer Peter Merceij ontving de prijs 21 november uit handen van wethouder Maarten Struijvenberg. Tijdens de feestelijke uitreiking in het WTC Rotterdam liet de Capelse (online) fotowinkelketen de andere genomineerde achter zich: FreelanceFactoring en Technotrading.

Juryvoorzitter Mai Elmar verwoordde de bewondering van de jury: ‘Peter Merceij en Ben Cornelisse zijn dynamische ondernemers die vol passie en energie de strategische route voor het bedrijf uitstippelen. Zij vullen elkaar op bijzondere wijze aan op kennis en expertise, sturen op indicatoren maar zeker ook op gevoel.’

Spannend boek

De Ondernemersprijs is in de eerste plaats te danken aan uitstekende bedrijfsresultaten van Kamera Express staan in contrast met de neergaande retailmarkt, waar het ene na het andere bedrijf failliet gaat. 'Die resultaten zijn mede te danken aan de kennis over de klant, de’kennis van de medewerker, de keuze van het assortiment en de omvang ervan. Kamera Express wil de markt maken in plaats van volgen’, aldus Elmar.

En de groei is er nog iet uit. Begin volgend jaar opent het bedrijf op bedrijventerrein Hoofdweg een experience centre. In het voormalige pand van Free Record Shop ontstaat dan de grootste foto- en filmspeciaalzaak van Europa. Elmar: ‘Het verhaal van Kamera Express leest als een spannend boek en het bedrijf en de ondernemers zijn een briljant in onze regio.’

 

Van der Mandele Penning voor Cees de Bruin

Voorafgaand aan de prijsuitreiking van de Ondernemersprijs ontving Cees de Bruin (Indofin) de zevende mr. K.P. van der Mandele Penning. Die wordt jaarlijks uitgereikt aan een Rotterdamse ondernemer die zich op een bijzondere manier inzet voor de stad en zijn inwoners.

Voormalig burgemeester Ivo Opstelten bood de penning aan met de daarbij behorende geldprijs van € 10.000,- om te doneren aan een goed doel. Cees de Bruin doneert het bedrag aan stichting Hippische Alliantie Rotterdam voor het project Werken als een Paard.

 

FOTOGRAFIE: ROTTERDAMSE ONDERNEMERSPRIJS

Meer nieuws